Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. στις 21/3/2012

1) Δικαστικοί Αντιπρόσωποι: Σύμφωνα με το Π.Δ.26/2012 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 57/15-03-2012, παρ.3, άρθρο 68) αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής διορίζονται οι υπάλληλοι με βαθμό Α΄ και Β΄ της γραμματείας των δικαστηρίων.
   Παρά το γεγονός ότι δεν μας έχει επιδοθεί διαπιστωτική πράξη της νέας βαθμολογικής μας κατάταξης από την Κεντρική Υπηρεσία, πληρωνόμαστε με βάση το νέο βαθμολόγιο. Τίθεται, λοιπόν, εύλογα το ερώτημα ποιοι θα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα δικαστικών αντιπροσώπων που θα στείλει η Κεντρική Υπηρεσία.  

 2)Οργανικές θέσεις: Σύμφωνα με την 9932/2012 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 767/15-03-2012) Απόφαση που υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι καλυμμένες οργανικές θέσεις του κλάδου Γραμματέων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ ενιαίες) των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και της Γενικής Επιτροπείας μετά την κατάργηση λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης (2 συνολικά) είναι 576. Το σύνολο ανέρχεται σε 5799 καλυμμένες οργανικές θέσεις συμπεριλαμβανομένων και των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών και των Επιμελητών αυτών.

3) Συνεταιρισμός «Αλληλέγγυον»: Μετά από παράπονα μελών μας για έκδοση κάρτας μέλους του Συνεταιρισμού «Αλληλέγγυον» από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων εν αγνοία τους ακόμα και μελών που έχουν εγγράφως διαγραφεί και χωρίς ο Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α. να έχει δώσει στοιχεία των μελών του, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: 
                Καταρχάς, εννοείται ότι χαιρετίζουμε κάθε κίνηση που έχει στόχο την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης, σε συμφέρουσες τιμές για όλους μας. Ειδικά σήμερα, η ανάγκη αυτή είναι πιο επιτακτική και απ’ ότι φαίνεται θα γίνει επιτακτικότερη με τα νέα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για τον Ιούνιο.
      Απαραίτητες προϋποθέσεις όμως για κάτι τέτοιο θεωρούμε:
·        τον έλεγχο αφενός του φορέα (μη κερδοσκοπική οργάνωση, συνεταιρισμός, κοινοπραξία κλπ.), και αφετέρου του βασικού του υποστηρικτή (π.χ. θρησκευτική, πολιτική, τοπική οργάνωση κλπ.). Δηλαδή, μπορεί μια οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα να  έχει πολύ φθηνές τιμές στα προϊόντα που πουλά, αλλά να χρησιμοποιεί τα έσοδά της για παράνομες και αμφίβολες δραστηριότητες.
·        την προσέγγιση και ενημέρωση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, εφόσον υπάρχει η διάθεση για κοινή δράση.
·        τη γραπτή αίτηση των μελών για απόκτηση πρόσβασης στα όποια προνόμια και τη συναίνεση αυτών για τη γνωστοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων στο συγκεκριμένο φορέα. Ας φανταστεί κάποιος από εμάς να υπάρχει το όνομά του σε μια  πολιτική οργάνωση χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος.             
      Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να είναι μέλος ενός φορέα. Είναι, όμως, βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και ίδιον της δημοκρατίας να  επιλέγει. Όταν αποφασίζει άλλος για εμάς σημαίνει ότι μας υποτιμά, αφού δε θεωρεί απαραίτητη τη γνώμη μας και πολύ περισσότερο μας μειώνει ως προσωπικότητες μιας και θεωρεί δεδομένη την αποδοχή αυτής της πράξης από εμάς εκ των υστέρων.
     Σε κάθε περίπτωση, και η καλύτερη πρόθεση φθίνει όταν γίνονται παρατυπίες.
     Κανένας δεν  νομιμοποιείται να αποφασίζει για εμάς ερήμην μας. 
                                                            Για το Δ.Σ.
                         Η Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας

        Ιωάννα Κατσούλα                                        Φωτεινή Ροζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου