Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΥΕ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012



Ενόψει του Συνεδρίου προσκαλούμε τους συναδέλφους του Συλλόγου μας
να εκφράσουν οποιονδήποτε προβληματισμό-θέση έχουν 
και θέλουν να ακουστεί από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας στο Συνέδριο.


Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ιωάννα Κατσούλα ή τον Παναγιώτη Ορθοδόξου 
ή τον Θανάση Κοντό ή την Ελένη Παντελιού μέχρι τις 3 Ιουλίου.


Επισυνάπτουμε τον διοικητικό απολογισμό της Ομοσπονδίας, όπως μας στάλθηκε.



         ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
     ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο.Δ.Υ.Ε
       Πρωτοδικείο Αθηνών - Πρ. Σχολή Ευελπίδων
       Κτίριο 13 γραφείο 201, T.K. 11362
       Τηλ: 210-8253646,210-8826464
       Fax: 210 8826172
       http://www.odye.gr  email:info@odye.gr





   

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2012



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΔΥΕ 
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΔΥΕ  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ 21.6.2012
ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ,  ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ  ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.

Διοικητικός Απολογισμός  ΟΔΥΕ 2010 - 2012

  Tο ΔΣ της ΟΔΥΕ, στη θητεία του αυτή, είχε να αντιπαλέψει, με πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με καταπάτηση δικαιωμάτων, οικονομικών και θεσμικών και οι προβλέψεις μας αυτές, δυστυχώς, βγήκαν και βγαίνουν αληθινές και τις βιώνουμε καθημερινά.
Στα πλαίσια αυτά και έχοντας απέναντί μας μία κυβέρνηση που είχε στόχο να ξεριζώσει κάθε κατάκτηση εργαζομένων και να επιστρέψουν οι εργασιακές σχέσεις στο μεσαίωνα, το ΔΣ της Ομοσπονδίας μέχρι τώρα έκανε κινήσεις και πήρε αποφάσεις που βάδιζαν πάνω στις επιταγές και αποφάσεις του συνεδρίου της Πρέβεζας.
Αιτήματα και στόχοι που αποσκοπούσαν στην αναβάθμιση των Δικαστικών Υπαλλήλων και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τη γρήγορη και δίκαιη δίκη και την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και της ανατροπής των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων της τελευταίας διετίας, που οι Κυβερνήσεις της υποταγής και υποτέλειας επέβαλλαν στον τόπο μέσα από τα μνημόνια, το ΔΝΤ και την Τρόικα, είναι ο απολογισμός δράσης της 2ετίας.
Αιτήματα για τα οποία αγωνιστήκαμε ενωτικά και μαζικά από το 2010, με πολλών μορφών κινητοποιήσεις και δράσεις, όπως απεργίες, στάσεις, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, για πρώτη φορά ίσως την τελευταία δεκαετία είχαμε τουλάχιστον τέσσερις παραστάσεις σε διάφορες επιτροπές της Βουλής, όπου αναλύσαμε λεπτομερώς όλα τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου. Τα αποτελέσματα μπορεί να φαίνονται μικρά αλλά ήταν σημαντικά για τον κλάδο.

Ειδικότερα, καταφέραμε:

1)                  ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ (Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ).
2)                  ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΣ.
3)                  ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΑΗ, ΙΟΥΝΗ 2012 ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΤΟΥ Γ΄ ΚΑΙ Δ΄ ΒΑΘΜΟΥ Σ΄ ΑΥΤΕΣ.
4)                  ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 148 ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ  ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 50 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
5)                  ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΣΕ ΕΠΙ ΔΙΕΤΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.
6)                  ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ – ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ– ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΠΑΦΕΣ.
7)                  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4024/11 .ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ- ΚΛΑΔΙΚΟΥ  ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΠΑΡ΄ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ  ΜΑΣ  Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ  ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ  ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΑΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.                                                                                                                                                Η συμμετοχή και η αποδοχή του δικαστικού εγχειρήματος, από τους συναδέλφους ήταν  εκπληκτική αφού με τη συμμετοχή 4.570 ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο   και αναλαμβάνουμε πλέον ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση απέναντι στον κλάδο.
8)                  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ (ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ) ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.
9)                  ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ Ο.Δ.Υ.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΤ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ Ή ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
10)              ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ.
11)              ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.


Σ Τ Ο Χ Ο Ι   ΚΑΙ   Α Ι Τ Η Μ Α Τ Α
Ι) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

1. Στρατηγικός μας στόχος ήταν και είναι το «ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ», με απαγκίστρωση από τα δεινά του Φτωχολογίου – Βαθμολογίου των Ρέππα –Βενιζέλου με πολιτικοσυνδικαλιστικό αλλά και δικαστικό αγώνα, κάτι που έχει αρχίσει και συνεχίζεται με ένταση σε εκτέλεση και της απόφασης του έκτακτου συνεδρίου, για το σκοπό αυτό άλλωστε αγωνιστήκαμε σκληρά και σε συνθήκες δύσκολες για την ψήφιση τροπολογιών από τη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για το σκοπό αυτό ήδη έχει ξεκινήσει και δικαστικός αγώνας.

2. Επιμέρους πάγια αιτήματα:
Επαναφορά και αναπροσαρμογή  της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνουν οι επιμελητές δικαστηρίων για την κάλυψη των πραγματικών εξόδων κίνησης στα οποία υποβάλλονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

3. Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών και ασφαλιστικών νόμων, αλλά και των αποφάσεων για περικοπές δώρων και επιδομάτων.

ΙΙ) ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1) Γίναμε μάρτυρες δυο άνανδρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας (όπως επίσης και σε άλλα Δικαστικά Μέγαρα), που για μια ακόμα φορά δικαιωθήκαμε με τις φωνές αγωνίας και διαμαρτυρίας που είχαμε διατυπώσει κατά καιρούς για την έλλειψη ασφάλειας στα Δικαστήρια. Ευτυχώς που δεν υπήρξαν θύματα γιατί είμασταν απ’ τους λίγους που σε ανύποπτο χρόνο με ανακοινώσεις και έγγραφες καταγγελίες είχαμε γνωστοποιήσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τα προβλήματα ασφαλείας αλλά δεν είχαμε εισακουστεί. Όταν πλέον είχαν γίνει οι παραπάνω επιθέσεις τότε και μόνο τότε το Υπουργείο Δικαιοσύνης έσκυψε πάνω στο πρόβλημα της ασφάλειας.
2) Ζητήσαμε με κάθε τρόπο την άμεση ΑΥΞΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ οργανικών θέσεων Δικαστικών Υπαλλήλων και για να διασφαλίσουμε τις οργανικές μας θέσεις προσφύγαμε και εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης που κατήργησε τις κενές οργανικές θέσεις.
3) Ζητήσαμε την τήρηση των πρακτικών των πολιτικών Δικαστηρίων αρχικά (με το σύστημα μαγνητοφώνησης – απομαγνητοφώνησης ή με όποιο άλλο πρόσφορο σύστημα) με την αποκλειστική ευθύνη εξειδικευμένων δικαστικών υπαλλήλων, έτσι ώστε να σταματήσει η ανάθεση της όλης διαδικασίας σε ιδιωτική εταιρεία, με επέκταση του όποιου συστήματος σε όλες τις δικαστικές διαδικασίες.
4) Διεκδικήσαμε τη σύσταση νέων κλάδων δικαστικών υπαλλήλων (με την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος σύμφωνα με τον Κώδικα δικαστικών υπαλλήλων), σύσταση επιπλέον αντίστοιχων οργανικών θέσεων και κατανομή τους με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε υπηρεσίας.
5) Αγωνιστήκαμε με κάθε τρόπο για την ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, αφού τα κενά που δημιούργησαν οι πολιτικές εκφοβισμού των εργαζομένων ήταν υπερπολλαπλάσια και αυτών των επιτυχόντων.
6) Παρέμεινε ως πάγια θέση μας και απαίτηση ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων για την κάλυψη των κενών θέσεων στα Δικαστήρια και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία της χώρας.
7) Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την επέκταση της μηχανοργάνωσης σε όλες τις υπηρεσίες και διαδικασίες.
8) Είχαμε σε πρώτη προτεραιότητα τη διεκδίκηση για την επέκταση και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ανέγερση νέων και αποπεράτωση των υπό κατασκευή δικαστικών μεγάρων.
9) Θέταμε παντού την ανάγκη για ενίσχυση με πιστώσεις και προσωπικό της φύλαξης, της καθαριότητας και της τεχνικής υποστήριξης των δικαστικών μεγάρων.
10) Διεκδικήσαμε τη χορήγηση ανά έτος πάγιου ποσού στις δικαστικές υπηρεσίες για κάλυψη εκτάκτων αναγκών τους.
11) Εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας για τη λειτουργία παιδικών σταθμών στους χώρους εργασίας, λειτουργία των κατασκηνώσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και δημιουργία νέων.
12) Επέκταση του θεσμού των εξοπλισμένων ιατρείων και σε άλλα Δικαστήρια.
13) Τροποποίηση του νόμου «περί Δίκαιης Δίκης» σε όλα τα άρθρα του, που δημιουργούν δυσλειτουργίες και επιβαρύνουν δυσανάλογα τα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία στις Πολιτικές Διαδικασίες, άλλα και τα Εφετεία και Εισαγγελίες Εφετών με τα Μονομελή Εφετεία Κακουργημάτων.
14) Εκφράσαμε σε πολλές και διάφορες παραστάσεις και έγγραφα τον προβληματισμό και εν τέλει, την αντίθεσή μας στον τρόπο σύστασης και λειτουργίας των ειδικών γραφείων του Ν.3900/2010 που σαν αποτέλεσμα είχαν και έχουν ΜΟΝΟ την έλλειψη γραφικής ύλης, αναλωσίμων υλικών και παντελή αδυναμία υποστήριξης των υλικοτεχνικών υποδομών.
15) Ήμασταν ο μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας που μπλοκάραμε την περίφημη απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων ως προς τα στοιχεία συλλογής και επεξεργασίας με την περίφημη 43/2010 απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

ΙΙΙ) ΘΕΣΜΙΚΑ

Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, καθ’ όλη τη διετία για:
1) Έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων που προβλέπει ο Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.
2) Σύσταση οργανικών μονάδων Γενικών Διευθύνσεων και Δ/νσεων.
3) Επέκταση και στους δικαστικούς υπαλλήλους του δικαιώματος να ορίζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι στις αρχαιρεσίες των σωματείων.
4) Συμμετοχή και δικαστικών υπαλλήλων σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που λειτουργούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και επεξεργάζονται κάθε είδους νομοσχέδια που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα όπως και σε κάθε είδους επιτροπές που ασχολούνται με θέματα του κλάδου μας. Και,
5) Ενόψει της σταδιακής επέκτασης του Κτηματολογίου και της αντίστοιχης κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων, να εξασφαλιστεί η υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων.
ΙV) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

 1. Σεβασμός των δικαστικών αποφάσεων για την ισότητα των δύο φύλων με την  νομοθετική στήριξη της ισότητας και στις διαδικασίες συνταξιοδότησης.
 2. Συνταξιοδότηση από το Ταμείο Νομικών ταυτόχρονα με το Δημόσιο.

V) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, από το Συνέδριό μας διεκδικήσαμε και διεκδικούμε:
1. Συμφωνούμε απόλυτα με την αποποινικοποίηση αδικημάτων που είναι ήσσονος σημασίας και μπορούν να αντιμετωπιστούν με διοικητικές πράξεις.
2. Προτείνουμε να επανεξετασθεί, σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς του χώρου της Δικαιοσύνης, η δυνατότητα αποκέντρωσης των μεγάλων (ως προς τη δικαστηριακή ύλη και την κατά τόπο αρμοδιότητα) Δικαστηρίων, έτσι ώστε και να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και να είναι προσιτή χωροταξικά στον πολίτη.

Η δράση μας αποτυπώνεται σε όλες τις ανακοινώσεις και τις προκηρύξεις απεργιών τόσο κλαδικών όσο και της ΑΔΕΔΥ και των Συλλόγων που θα εμφανίζονται και στο βιβλίο που θα μοιραστεί στο Συνέδριο.

Η ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΙ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ.

ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ο.Δ.Υ.Ε. ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.
      Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας
                                   
              Χρήστος Λυμπερόπουλος                       Δημήτρης Λιάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου