Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Απαλλαγείτε από τις αλλεργίες με βότανα



Τόσο η δυτική όσο και η κινέζικη βοτανοθεραπεία έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την ευαισθησία του ατόμου στους αλλεργιογόνους παράγοντες και να αμβλύνουν τα συμπτώματα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας και στη γενικότερα καλή λειτουργία του. Ανακαλύψτε λοιπόν πως απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του αναπνευστικού και…αναπνεύστε ελεύθερα!

Πράσινο Τσάι
Παρά το γεγονός ότι το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και τανίνες, έχει αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες είναι αποτελεσματικές για την καταπολέμηση των αλλεργιών και τις φλεγμονές. Το τσάι επίσης βοηθάει στην θεραπεία για τα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως υγρά μάτια, φτέρνισμα και ο βήχας. Πίνουμε τρία με τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα. χωρίς γάλα και επεξεργασμένη ζάχαρη. Αν θέλουμε να γλυκαίνομαι το τσάι μας, χρησιμοποιώντας μέλι.
Τζίντζερ
Το Τζίντζερ βοηθάει στις αλλεργίες του δέρματος και στα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους βήχα και φλεγμονή. Ρίχνουμε ζεστό νερό πάνω από το τζίντζερ και το αφήνουμε 10 με 15 λεπτά
Χαμομήλι
Το τσάι-χαμομήλι είναι ένα φυσικό αντιισταμινικό. Συχνά χρησιμοποιείται για τις αλλεργίες λόγω της ικανότητάς του να μειώνει τη φλεγμονή, ενώ χαλαρώνει επίσης το σώμα. Πίνουμε ένα ή δύο φλιτζάνια του τσαγιού χαμομήλι κάθε μέρα
Κυνόροδο
Οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς εχουν αντιφλεγμονώδη ιδιότητες που ελέγχουν την παραγωγή της ιστάμινης που προκαλει τις αλλεργίες προσφέροντας άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα Χρησιμοποιούμε φρέσκα ή αποξηραμένα για το τσάι μας. Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από τους καρπούς αφού τους έχουμε σπάσει σε γουδί και αφήνουμε 15 λεπτά,Τα κυνοροδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C που μπορεί να μας προστατεύσει από τα κρυολογήματα και τη γρίπη,
Θυμάρι
Το αφέψημα του θυμαριού έχει αποχρεμπτική και αντισηπτική δράση. Βράστε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε μια κουταλιά θυμάρι. Πιείτε το ή κάντε γαργάρες με το ρόφημα 2-3 φορές την ημέρα.
 
Σαμπούκος
Το έγχυμα του σαμπούκου έχει μαλακτική, αποχρεμπτική και αντιμικροβιακή δράση. Συχνά δίνεται και στα παιδιά για την καταπολέμηση του βήχα.

Λιναρόσπορος
Βράστε 1,5 ποτήρι νερό και ρίξτε ένα κουταλάκι λιναρόσπορο, μισό κουταλάκι θυμάρι και μισό κουταλάκι ρίγανη. Έπειτα από δέκα λεπτά, σουρώστε και προσθέστε μία κουταλιά μέλι. Έχει μαλακτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και τονώνει την αναπνευστική λειτουργία.

Μπορείτε να επιλέξετε και αιθέρια έλαια.
Υπάρχουν κάποια που βοηθούν και τονώνουν την αναπνευστική λειτουργία.

Λάδι: το μασάζ με αιθέρια έλαια διευκολύνει την αναπνευστική λειτουργία και βοηθά να απαλλαγείτε από τις βλέννες. Ρίξτε σε 30ml αμυγδαλέλαιο 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού.

Εισπνοές: οι εισπνοές με αιθέρια έλαια θα βοηθήσουν να «ανοίξει» το αναπνευστικό σας σύστημα. Ραντίστε ένα μαντηλάκι με αιθέρια έλαια από μέντα, καμφορά, τζίντζερ, ευκάλυπτο ή κέδρο. Μπορείτε να ρίξετε μέχρι 3 αιθέρια έλαια μαζί και έως 6 σταγόνες συνολικά. Αφήστε το μαντηλάκι δίπλα σας και εισπνεύστε το άρωμα που εξατμίζεται.

Άλλα βότανα που μπορούν να είναι αποτελεσματικά είναι:

- Χρυσόβεργα (Solidago): βοηθά το αναπνευστικό και την καταρροή
- Εφέδρα (Ephedra): κατά του άσθματος, της βρογχίτιδας και του κρυολογήματος
- Η εχινάτσια, που έχει δράση φυσικού αντιβιοτικού και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Λαμβάνεται ως αφέψημα ή μητρικό βάμμα.
- Το χαμομήλι και το δεντρολίβανο (για το δέρμα),
- Η Αχιλλέα: Είναι αντιπυρετική και ιδανική σε κρυολογήματα, γρίπη, καταρροή, βήχα. Διεγείρει την εφίδρωση και σφίγγει τους εσωτερικούς βλεννογόνους της μύτης και του λαιμού, μειώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την έκκριση της βλέννας.
- Η σκόνη τζίνσενγκ μέσα στα αφεψήματα για τον περιορισμό της αλλεργικής αντίδρασης
- Το μέλι: μια κουταλιά σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, όπου θα προσθέσετε και δυο κουταλιές μηλόξυδο.
- Το σκόρδο και η αγγελική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

aromaikarias.blogspot.gr
www.ygeia-evexia.gr
proionta-tis-fisis.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα http://alttherapy.blogspot.com/2013/04/blog-post_6131.html#ixzz2QVZjTDMW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου