Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ                          Αθήνα, 28-5-2014
(Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α.)                                                                    Αρ. πρωτ. 19
http://sdydda.blogspot.gr/  

Προς:  
- Τους συναδέλφους των Διοικ. Δικαστηρίων Αθήνας    και της Γεν. Επιτροπείας
- Την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας  με ηλεκτρον. κοινοποίηση στο μπλογκ του ΣΔΥΔΔΑ και στο σάιτ της ΟΔΥΕ

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Στις 14/5/2014 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε συνάντηση με τo Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κο Ν. Κανελλόπουλο όπου και θέσαμε τα εξής θέματα:

*   Κατ’ αρχήν τη σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού στα Διοικητικά Δικαστήρια, με τις σοβαρές επιπτώσεις που αυτή έχει τόσο στη λειτουργία των δικαστηρίων όσο στους συναδέλφους σε εργασιακό και προσωπικό επίπεδο. Μας ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του 2009 και εξασφαλίζεται με την είσοδο των τελευταίων διοριζόμενων ο αριθμός των 200 ατόμων συνολικά για τα Δικαστήρια της χώρας (6 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, 5 στο Διοικητικό Εφετείο). Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο εφόσον έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ διορισμού των νέων συναδέλφων. Επίσης, με τη δημοσίευση του ΦΕΚ 1205/13-5-2014 ξεκινά η διαδικασία εισόδου διατεθειμένων υπαλλήλων του Δημοσίου σε θέσεις στις οποίες περιλαμβάνονται και τα Διοικητικά Δικαστήρια. Συγκεκριμένα προβλέπεται η κάλυψη 5 θέσεων για το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας και 2 θέσεων για το Διοικητικό Εφετείο Αθήνας. Περαιτέρω στελέχωση θα δρομολογηθεί εντός του 2014 με διαγωνισμό πλήρωσης συνολικά 100 θέσεων Πληροφορικής (40 ΠΕ και 60 ΤΕ), 50 Επιμελητών και 176 Ειδικών Επιστημόνων για τη σύσταση Ειδικού Κλάδου Εμπειρογνωμόνων.
* Θέσαμε το θέμα της επίλυσης της διαφορετικής εργασιακής αντιμετώπισης των συναδέλφων ΙΔΑΧ, όπου επαναλάβαμε την πάγια θέσης μας : ίδια δικαιώματα-ίδιες υποχρεώσεις. Μας απάντησε ότι για το θέμα των εδρών έχει δρομολογηθεί νομοθετική ρύθμιση. Στο ΦΕΚ Α 118/15-5-14 ν.4264/2014 αρθρ.41, παρ.3 αναφέρει:  << Στο άρθρο 39 του ν. 4250/2014 (Α΄74) προστίθεται παράγραφος 3 ως εξής:
«3. Στους μετατασσόμενους, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2, υπαλλήλους μπορεί, σε περίπτωση αδυναμίας συγκρότησης του Δικαστηρίου, να ανατίθενται, με πράξη του διευθύνοντος το Δικαστήριο, καθήκοντα γραμματέα της έδρας.» >> το οποίο κατά τη γνώμη του ρυθμίζει το θέμα των συγκεκριμένων συναδέλφων ώστε να ανεβαίνουν στην έδρα. 
* Τέθηκε από το Σύλλογό μας η έλλειψη επιμελητών κυρίως στο Δ.Π.Α. Ζητήσαμε με ρύθμιση να παραταθεί το διάστημα παραμονής σε καθήκοντα επιμελητή των μεταταγέντων συναδέλφων γραμματέων του Δ.Π.Α., εφόσον αυτοί το επιθυμούν μέχρι να επιλυθεί το θέμα.  Το αίτημά μας αντιμετωπίστηκε θετικά και δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί κατόπιν εγγράφου αιτήματος της  Διοικήσεως του Δ.Π.Α.. Παράλληλα, μας ενημέρωσε ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής επίδοσης και μας ενημέρωσε αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του έργου για περαιτέρω τεχνικά θέματα. 
* Είναι στο στάδιο της επιλογής αναδόχου η δημιουργία ενιαίου συστήματος βάσης δεδομένων για όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, ενώ θα υπάρχει παράλληλα σύνδεση και με τα υπόλοιπα Δικαστήρια.  
* Όσον αφορά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δεν υπάρχει κανένα νεότερο, εφόσον εκκρεμεί η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να διευθετηθεί τελικά το θέμα του βαθμολογίου. Η εκτίμησή του συνίσταται στο ότι είναι δύσκολη η διευθέτησή του.  
* Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Επιτροπές (ΑΔΕ) (επιτροπές ενδικοφανών προσφυγών), συνεχίζεται η εσωτερική διαβούλευση μεταξύ των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης και Οικονομικών και μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή. 
* Ζητήσαμε την άμεση επαναφορά γιατρού στο χώρο των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας. Ο Γ.Γ. δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί μετά από έγγραφο αίτημα της Διοικήσεως των Δικαστηρίων μας. 
* Θέσαμε το θέμα του αβέβαιου του χρονικού πλαισίου πληρωμής της αποζημίωσης των Δικαστικών Αντιπροσώπων Αθήνας. Δεν λάβαμε απάντηση, επειδή δεν ήταν αρμόδιος γι’ αυτό το θέμα. 
* Θέσαμε το θέμα της παράλληλης συνταξιοδότησης από το Ταμείο Νομικών, αλλά επίσης δεν λάβαμε απάντηση, επειδή δεν γνώριζε κάποια εξέλιξη.     

  Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α.
   Ο Πρόεδρος         Η Γραμματέας

 Παναγιώτης Ορθοδόξου          Φωτεινή Ροζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου