Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Χαιρετισμός ΣΔΥΔΔΑ στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Διοικητικών Δικαστών


Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι
(για οικονομία χρόνου δεν θα κάνω και εγώ προσφωνήσεις),

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας να χαιρετίζουμε τις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Διοικητικών Δικαστών 2020.
Ο σύλλογός μας αριθμεί περί τα 100 μέλη από τα δύο Διοικητικά Δικαστήρια και τη Γενική Επιτροπεία και δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
Από ιδρύσεώς του ασχοληθήκαμε με την παράδοση των κτηριακών εγκαταστάσεων, με την αντικατάσταση των ανελκυστήρων και άλλα σοβαρά κτηριακά και θεσμικά θέματα.
Εργαζόμαστε για την ανεξαρτησία της Γραμματείας, για την επικαιροποίηση του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, με γνώμονα κυρίως τον Δημοσιοϋπαλληλικό και με αξιολόγηση βάσει τυπικών προσόντων κι όχι με αξιολογικούς χαρακτηρισμούς. Επιζητούμε την επιμόρφωσή μας πριν την μονιμοποίησή μας, αλλά και τη διαρκή επιμόρφωση με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες, όπως διαμορφώνονται για παράδειγμα με τον ΟΣΔΔΥ ΔΔ. Ήδη οδεύουμε προς επίλυση μέσω ΟΣΔΔΥ της δέσμευσης ηλεκτρονικών παραβόλων όχι με τους προσωπικούς μας κωδικούς αλλά με υπηρεσιακούς (πράγμα που σε άλλα δικαστήρια που δεσμεύουν μεγάλα ποσά, «μαρτυρικά» κλπ είναι ακόμη πιο περίπλοκο..).
Θεωρούμε ότι ως υπάλληλοι της Γραμματείας εξυπηρετούμε (δια ζώσης,  τηλεφωνικώς και ηλεκτρονικώς) με ευγένεια και προσήλωση τόσο τους δικαστές όσο και τους δικηγόρους και τους διαδίκους και γινόμαστε αποδέκτες  αναγκών αλλά και παραπόνων εκατέρωθεν.
Η ποιοτική και ποσοτική μας απόδοση είναι κατά κοινή ομολογία υψηλών προδιαγραφών παρά την εδώ και 10 χρόνια οικονομική καθήλωσή μας και παρά την υποστελέχωση της Γραμματείας, που δεν είναι απλά ένα συνδικαλιστικό αίτημα, αλλά μία πραγματικότητα όπως αποτυπώθηκε και από τον κ. Γενικό Επίτροπο.
Από τους συνεργάτες μας δικαστικούς λειτουργούς έχουμε υψηλές προσδοκίες, όπως και οι πολίτες, για ουσιαστική πρόσβαση στη διοικητική δικαιοσύνη, για χρηστές διοικήσεις, για εντρεχή υπηρεσιακά συμβούλια, για δίκαιες αποφάσεις με κοινωνικό πρόσημο, για αποφάσεις-πρόσκομμα σε κάθε είδους αυθαιρεσίες, για δυνατές μειοψηφίες, για στηλίτευση τυχόν κυβερνητικών παρεμβάσεων.
Στην «απολιτική» τάση της εποχής μας, τώρα που απαιτείται καταγραφή μελών συλλόγων, ενώσεων και ΜΚΟ,  και που οι συνδικαλιζόμενοι και συνδικαλιζόμενες δημοκρατικά δεχόμαστε αιχμές και για όσα πράττουμε και για όσα δεν πράττουμε,  θέλουμε ειδικώς να συγχαρούμε του συνδικαλιστές της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και να σας ευχηθούμε υγεία, δύναμη και ενσυναίσθηση ώστε να εμπνέετε το σύνολο των διοικητικών δικαστών και κατ’ επέκταση το κοινωνικό σύνολο.
Καλή χρονιά σε όλες και όλους, προσωπικά και συλλογικά,
Καλά αποτελέσματα στις εργασίες της Συνέλευσής σας.

(Σάββατο 8-2-2020, Αθήνα - Αίθουσα ΔΣΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου