Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Αυστηρά με "Προσωπικό Ασφαλείας" τα Διοικ. Δικαστήρια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α. (sdydda.blogspot.com)
Λ. Ριανκούρ 85-87, Αθήνα

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2020
Αρ. Πρωτ. 16

Προς
1) Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας των Τ.Δ.Δ., κ. Δ. Κωστάκη
2) Πρόεδρο 3/μελούς Συμβουλίου Δ/νσης Δ.Ε.Α., κ. Στ. Αναστασόπουλο
3) Πρόεδρο 3/μελούς Συμβουλίου Δ/νσης Δ.Π.Α., κ. Ν. Πανταζή
Κοινοποίηση:
Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα
Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια
Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά
Ηλεκτρονική Κοινοποίηση:
Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Δ.Υ.Ε.)
Ένωση Διοικητικών Δικαστών (Ε.Δ.Δ.)
Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.)


Αξιότιμοι Κύριοι,
Στην κρίσιμη και πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, 
με 2 έγγραφα του Συλλόγου μας (αρ. πρωτ. 13/9-3-2020  και 15/13-3-2020) και μετά από επαφές μας με τις Διοικήσεις των Διοικ. Δικαστηρίων και της Επιτροπείας, ζητάμε τα αυτονόητα, δηλαδή: 
Τήρηση των μέτρων που επιβάλλει και διαφημίζει η Πολιτεία (stay@home) και 
Προστασία των Δικαστικών υπαλλήλων (καθώς και των προσερχόμενων διαδίκων, δικηγόρων, δικαστών..)!

Σήμερα, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, ημέρα που έχει ήδη τροποποιηθεί η κυκλοφορία, η είσοδος στα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ, ημέρα που μέχρι και η Ιερά Σύνοδος ανέστειλε τη λειτουργία των ναών, ημέρα που έχουν αλλάξει τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ο ιός προσβάλλει όλο και νεαρότερες ηλικίες...
Όταν όλοι οι επίσημοι φορείς (εγχώριοι και ξένοι, θρησκευόμενοι και μη, κυβερνητικοί και αντιπολιτευτικοί) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όταν όλες οι προσπάθειες είναι στον περιορισμό της μετάδοσης-εξάπλωσης του covid-19, όταν νοσοκομειακοί γιατροί μιλούν για "επιλογή περιστατικών" που θα σωθούν ή όχι, λόγω έλλειψης κλινών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού...
Το Διοικητικό Εφετείο και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών λειτουργούν με περισσότερα από 20 (!) υπαλλήλους ανά Υπηρεσία και η Γενική Επιτροπεία με 2 Υπαλλήλους.. Σημειωτέον ότι, ατύπως, μια πρώτη "διαλογή" των εισερχομένων κάνει το εναπομείναν προσωπικό φύλαξης. Σημειωτέον επίσης, ότι δεν παρέχονται τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προφύλαξης από την Υπηρεσία και ότι δεν έχει γίνει ακόμη προληπτική απολύμανση, την οποία 2 φορές έχουμε αιτηθεί.

Αιτούμαστε, μετά και την τροποποιημένη ΚΥΑ της 15-3-2020, μετά το 139/17-3-2020 έγγραφο της ΟΔΥΕ με το οποίο ορίζεται "προσωπικό ασφαλείας" στα πολιτικά και ποινικά Δικαστήρια, έστω και την ύστατη στιγμή, να λειτουργούμε με πραγματικό προσωπικό Ασφαλείας, αφαιρουμένων των ευπαθών ομάδων και των ειδικών αδειών (όπως και στις απεργίες): Δηλαδή 1-2 άτομα στις Καταθέσεις, 1-2 άτομα στη Διοίκηση-Τμήμα Προσωπικού και 1 Δικαστικό Επιμελητή. Να κάνουμε οικονομία δυνάμεων και προσωπικού, γιατί δυστυχώς η κατάσταση θα πάρει χρόνο. Ήδη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προϊδεάζει τους πολίτες ότι θα κάνουμε Πάσχα μακριά από τις Εκκλησίες...Ήδη αναμένουμε νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού το απόγευμα...

Οι διάδικοι ούτως ή άλλως ενημερώνονται για όλα με τον ηλεκτρονικό κωδικό τους. Για έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία δύναται να γίνει εκτροπή τηλεφώνων στους εκάστοτε υπηρετούντες/προσωπικό ασφαλείας. Οι Πρόεδροι-Δικαστές μπορούν να ενημερωθούν ηλεκτρονικά/τηλεφωνικά από τις Διοικήσεις και την Ένωσή τους ώστε να συζητούν τις αναστολές/ δημοσιεύουν με ελεγχόμενη ροή, με το υπάρχον προσωπικό ασφαλείας.. Αν τίθεται θέμα Δημοσίευσης αποφάσεων, ας ρυθμιστεί για 30 και 31 Μάρτη 2020, με κάπως ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας για εκείνες μόνο τις ημέρες. Να μείνουμε όμως ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ σπίτι μας, έστω 10 ημέρες! 

Επιπλέον, προτείνουμε να αναρτώνται στις επίσημες ιστοσελίδες των Δικαστηρίων, της Ομοσπονδίας μας, της Ένωσης Δ.Δ. και του ΔΣΑ και να ενημερώνονται καθημερινά τα τηλέφωνα επικοινωνίας, το προσωπικό ασφαλείας (έστω με αρχικά), οι υπεύθυνοι πολιτικής Προστασίας, όποιο τέλος πάντων στοιχείο είναι χρήσιμο για τους συναδέλφους αλλά και για τους πολίτες.

Είναι μια υπεύθυνη πρόταση, με ατομική και συλλογική ευθύνη, την οποία συνυπογράφει και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων (ΠΕΥΓΔΔ) και δύναται να είναι εφαρμοστέα από αύριο Τετάρτη 18/3/2020!

Για το ΔΣ του ΣΔΥΔΔΑ
           Η Πρόεδρος                  Η Γεν. Γραμματέας

Αμάντα Ταξιάρχου        Φωτεινή Ροζή

    Για το Δ.Σ. της ΠΕΥΓΔΔ
                  Ο Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας

                   Φώτης Πέρρος                   Θεοδώρα Γιαννοπούλου

2 σχόλια:

  1. https://www.stonisi.gr/post/7617/oi-maskes-h-peftoyn-h-kataskeyazontai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπογράψτε αν θέλετε στην καμπάνια του Avaaz
    https://secure.avaaz.org/campaign/el/covid19_global_response_loc/?cKGJmdb

    ΑπάντησηΔιαγραφή