Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α.)


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ́ 
ΙΔΡΥΣΗ - ΣΚΟΠΟΙ – ΜΕΣΑ 

Άρθρο 1 
ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΕΔΡΑ 
Ιδρύεται Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Δικαστικών Υπαλλήλων με την επωνυμία Σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας 
Η έδρα του συλλόγου είναι στην Αθήνα και επί της οδού Λ. Ριανκούρ αρ. 85-87 

Άρθρο 2
ΣΚΟΠΟΙ 
Σκοποί του συλλόγου είναι: 
1) Ο συντονισμός, η σφυρηλάτηση και η διασφάλιση της ενότητας των μελών της και η ενιαία ανάπτυξη της δράσης τους για την προστασία τη μελέτη και την προαγωγή των εργασιακών οικονομικών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστών, κοινωνικών και γενικότερων συμφερόντων των εργαζομένων. 
2) Η προάσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών, η κατί -σχυση των αρχών του συνδικαλισμού, ο σεβασμός των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και ο αγώνας για τη δημοκρατία, την Εθνική ανεξαρτησία, τη Λαϊκή κυριαρχία και την Ειρήνη. 
3) Η προάσπιση και επέκταση του δικαιώματος για ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. 
4) Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των πολιτικών δικαιωμάτων. 
5) Η ενότητα δράσης όλων των φορέων της Δικαιοσύνης για τον εκδημοκρατισμό, την αναβάθμιση και την ανεξαρτησία της για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων. 
6) Η ισότιμη μεταχείριση της γυναίκας και η προστασία της μητρότητας. 
7) Η προάσπιση της ανεξαρτησίας του συνδικαλιστικού κινήματος από κάθε εξωσυνδικαλιστική παρέμβαση, καθώς και η διασφάλιση διαδικασιών που βασίζονται στις αρχές της Δημοκρατίας και αυτοτέλειας στη λειτουργία και δράση του. 
8) Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής η ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας και η συμβολή στην ανύψωση του μορφωτικού και επιστημονικού επιπέδου των μελών του 

Άρθρο 3 
ΜΕΣΑ 
Οι σκοποί του συλλόγου προωθούνται με τα παρακάτω μέσα: 
1) Την εξασφάλιση ενεργού συμμετοχής στις λειτουργίες και τη δράση των μελών του συλλόγου. 
2) Τη συνεργασία με άλλες δημοσιοϋπαλληλικές-εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις Ελληνικές και άλλων χωρών για τη μελέτη και προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων. 
3) Τη συστηματική ενημέρωση των μελών και όλων των εργαζομένων, την προβολή των αιτημάτων στο λαό, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς και άλλους φορείς, τη χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, την έκδοση και κυκλοφορία εντύπου υλικού, ανακοινώσεων, φυλλαδίων, εφημερίδων και βιβλίων. 
4) Τη δημιουργία επιτροπών μελέτης των προβλημάτων και επεξεργασίας θέσεων, τη δημιουργία αρχείου νόμων, βιβλιοθήκης και γενικά αρχείου τεκμηρίωσης και τη συγκρότηση επιτροπών για τη διοργάνωση πολιτιστικών αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. 
5) Την ουσιαστική συμμετοχή στην ΟΔΥΕ σαν δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με αιρετούς και ανακλητούς εκπροσώπους καθώς και ίδια συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, που άμεσα ή έμμεσα αφορούν τους εργαζόμενους, τη συγκέντρωση και επεξεργασία των αποφάσεων και προτάσεων των μελών, την εισήγηση και συζήτησή τους στα όργανα, την οργάνωση συγκεντρώσεων, συνεδρίων, διαλέξεων, σεμιναρίων συνδικαλιστικής επιμόρφωσης.
6) Την ίδρυση Ταμείου Αλληλοβοηθείας για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου, που θα λειτουργεί σύμφωνα με κανονισμό που καταρτίζεται και εγκρίνεται από τη Γ.Σ. του συλλόγου. 
7) Τη δημιουργία καταναλωτικών και οικοπεδικών-οικοδομικών συνεταιρισμών, που θα λειτουργούν σύμφωνα με κανονισμό που καταρτίζεται και εγκρίνεται από τη Γ.Σ. του συλλόγου. 

Άρθρο 4 
ΠΟΡΟΙ 
1) Τακτικά έσοδα του συλλόγου είναι το δικαίωμα εγγραφής κάθε μέλους, που καθορίζεται στο ποσό των πέντε ευρώ και η ετήσια εισφορά, αυτού που καθορίζεται σε 15 ευρώ. Η εισφορά αυτή μπορεί να καταβάλλεται και συγκεντρωτικά το αργότερο κάθε χρόνο και να αυξομειώνεται με απόφαση της Γ.Σ. ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. 
2) Τα έκτακτα έσοδα του συλλόγου είναι οι έκτακτες εισφορές των μελών του που αποφασίζονται από την Γ.Σ. 
Τα έσοδα από κληρονομίες, επώνυμες δωρεές, γιορτές, εκποίηση υλικών, τόκους κεφαλαίων και μερίσματα χρεογράφων, λαχειοφόρους αγορές κ.ά. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ́ 
ΜΕΛΗ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 

Άρθρο 5 
ΜΕΛΗ 
1) Μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι που εργάζονται στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας 

Άρθρο 6 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ 
1) Για να γίνει υπάλληλος μέλος του συλλόγου εκτός των ιδρυτικών μελών υποχρεούται να υποβάλει στο Δ.Σ. του συλλόγου: 
α) Σχετική αίτηση β) Δήλωση ότι αποδέχεται το Καταστατικό του συλλόγου γ) Δήλωση ότι δεν ανήκει σε άλλη Πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση που ανήκει στην ΟΔΥΕ. δ) Να καταβάλλει το δικαίωμα εγγραφής. 
2) Η εγγραφή γίνεται ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου στην πρώτη μετά την κατάθεση της αίτησης συνεδρίασή του. 
3) Αν η αίτηση απορριφθεί, εφαρμόζονται οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. 
4) Σε κάθε περίπτωση η προσφυγή στην αμέσως επόμενη Γ.Σ. είναι επιτρεπτή. Η συζήτηση είναι υποχρεωτική και είναι πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης. 

Άρθρο 7 
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ  
1) Κάθε μέλος του συλλόγου δικαιούται: 
α) Να παίρνει μέρος στις τακτικές και έκτακτες συνελεύσεις του συλλόγου. Να ελέγχει τη διοίκηση και να εκφέρει γνώμη για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στους σκοπούς και να αξιώνει την εφαρμογή των αποφάσεων των Γ.Σ. για την υλοποίηση των στόχων του συλλόγου. Να ζητάει την υποστήριξη του συλλόγου σε κάθε του προσπάθεια, που αποβλέπει στο συμφέρον των μελών του και εμπίπτει στους καταστατικούς 
σκοπούς του συλλόγου. 
2) Τα μέλη του συλλόγου έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα διοικητικά όργανα του συλλόγου και στις οργανώσεις που ανήκει ο σύλλογος σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού. 
3) Η άσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων, καθώς και εκείνων που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία και το καταστατικό, προϋποθέτει την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των μελών προς το σύλλογο. 

Άρθρο 8 
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ 
Τα μέλη του συλλόγου είναι υποχρεωμένα: 
1) Να τηρούν το Καταστατικό του συλλόγου και να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του σε ότι αφορά τις σχέσεις και τις υποχρεώσεις τους με το σύλλογο. 
2) Να εφαρμόζουν τις αποφάσεις των Γ.Σ. και του Δ.Σ. του συλλόγου. 3) Να εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το σύλλογο. 

Άρθρο 9 
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ 
1) α) Με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου ύστερα από πρόταση του Προεδρείου ή του ενός τρίτου (1/3) των μελών του Δ.Σ. ή του ενός τρίτου (173) των μελών του συλλόγου – ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους – διαγράφεται κάθε μέλος που αντιτίθεται στους σκοπούς του συλλόγου, ή παραβαίνει το καταστατικά, ή τις αποφάσεις των οργάνων του. 
β) Πριν από την απόφαση, ζητούνται σε συγκεκριμένο χρόνο εξηγήσεις από το μέλος που κατηγορείται. Αν το μέλος δεν προσέλθει, το ΔΣ. αποφασίζει ερήμην του. 
γ) Η απόφαση για την διαγραφή επικυρώνεται από τη Γ.Σ. στην πρώτη μετά την έκδοση της απόφασης συνεδρίασή του. 
δ) Επαναγραφή μπορεί να γίνει ύστερα από αίτησή του και απόφαση με την ίδια διαδικασία διαγραφής, που επικυρώνεται με απόφαση της πρώτης Γ.Σ. 
2) α) Κάθε μέλος του συλλόγου διαγράφεται από τη δύναμή του με αίτησή του. 
β) Το μέλος που διαγράφεται ευθύνεται και μετά την διαγραφή του για όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε ο σύλλογος μέχρι την ημέρα που υπέβαλε την αίτηση διαγραφής του 
3) Κάθε μέλος του συλλόγου που αποχωρεί από τη δύναμή του κατά οποιοδήποτε τρόπο, δεν έχει κανένα δικαίωμα επί της περιουσίας του. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' 
Άρθρο 10
ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ 
1) Όργανα Διοίκησης και Ελέγχου του συλλόγου είναι: α) Η Γ.Σ. των μελών του συλλόγου. β) Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. γ) Η Ελεγκτική Επιτροπή του συλλόγου. 

Άρθρο 11 
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Γ.Σ. 
1) Η Γ.Σ. συγκροτείται από τα μέλη του συλλόγου που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι και τη προηγούμενη από τη Γ.Σ. περίοδο. 

Άρθρο 12
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Γ.Σ. 
1) Η Γ.Σ. είναι το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του συλλόγου. 
2) Διενεργεί έλεγχο των Διοικητικών και Οικονομικών πράξεων του Δ.Σ. του συλλόγου 
3) Αποφασίζει για το Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό της προη γούμενης θητείας του Δ.Σ. του συλλόγου και ψηφίζει τον προϋπολογισμό της επόμενης. 
4) Εκλέγει το Δ.Σ., την Ελεγκτική Επιτροπή και τους αντιπροσώπους του ΡΩΣ. συλλόγου στην Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, σύμφωνα με τον Καταστατικό και τους Νόμους. 
5) Τροποποιεί, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους, το παρόν καταστατικό. 
6) Συζητά και αποφασίζει για τα προβλήματα του κλάδου και για το πρόγραμμα δράσης του συλλόγου. 
7) Αποφασίζει οριστικά και αμετάκλητα για την εγγραφή και διαγραφή μελών στον σύλλογο σύμφωνα με το καταστατικό και το νόμο. 
8) Αποφασίζει σε θέματα μομφής, σύμφωνα με το νόμο.
9) Συζητά και αποφασίζει για κάθε άλλο θέμα. 

Άρθρο 13 
ΣΥΓΚΛΗΣΗ Γ.Σ. 
1) Η τακτική Γ.Σ. του συλλόγου συνέρχεται όταν λήγει η θητεία του Δ.Σ. 
Η πρόσκληση για τη σύγκληση της Γ.Σ., αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του συλλόγου πριν από ένα (1) τουλάχιστον μήνα και περιλαμβάνει την ημερομηνία, τον τόπο και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

Άρθρο 14 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Γ.Σ. 
1) Χρέη προσωρινού Προεδρείου εκτελεί το Προεδρείο του απερχόμενου Δ.Σ. του συλλόγου μέχρι της εκλογής οριστικού Προεδρείου της Γ.Σ. Μετά την διαπίστωση της νομιμότητας και απαρτίας, γίνεται με κοινή συμφωνία ή με 
μυστική ψηφοφορία η εκλογή του οριστικού προεδρείου της Γ.Σ. το οποίο συγκροτείται από τον Πρόεδρο ένα (1) Αντιπρόεδρο και ένα (1) Γραμματέα. 

Άρθρο 15 
ΑΠΑΡΤΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ 
1) Με την επιφύλαξη των διατάξεων του νόμου και του παρόντος Καταστατικού που απαιτούν αυξημένη απαρτία η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκεται σε αυτό το 1/3 τουλάχιστον των ταμειακώς εντάξει μελών. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία η Γ.Σ. συγκαλείται με τα ίδια ακριβώς θέματα εντός 3 ημερών και βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίσταται το 1/4 τουλάχιστον των ταμειακώς εντάξει μελών. Αν δεν υπάρξει και πάλι απαρτία συγκαλείται απαρχής νέα Γ.Σ., εντός 10 ημερών. 
2) Η Γ.Σ. συζητά και αποφασίζει για κάθε θέμα και με τη σειρά που γράφεται στην ημερήσια διάταξη. Ύστερα από πρόταση του ενός πέμπτου (1/5) των μελών και μετά από απόφαση της Γ.Σ. μπορεί να αλλάξει η σειρά των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ή να προστεθούν νέα για συζήτηση. 
3) Τα μέλη έχουν το δικαίωμα να παίρνουν το λόγο και να αναπτύσσουν ελεύθερα τις απόψεις τους πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να εκ φέρουν γνώμη και να υποβάλλουν προτάσεις, να εκλέγουν και να εκλέγονται. 
4) Το Προεδρείο διευθύνει τις εργασίες της Γ.Σ., σύμφωνα με την διαδικασία που αποφασίζει η ίδια η Γ.Σ. ύστερα από εισήγηση του Προεδρείου. Διαδικαστικές προτάσεις μπορούν να κάνουν και τα μέλη για τις οποίες αποφασίζει η Γ.Σ. 
5) Το Προεδρείο λειτουργεί συλλογικά και αποφασίζει κατά πλειοψηφία. Κάθε μέλος παραπονούμενο κατά του διευθύνοντος τη συζήτηση, έχει δικαίωμα να αναφέρεται στο Προεδρείο και εντέλει στη Γ.Σ. 
6) Οι αποφάσεις της Γ.Σ. παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, εκτός από τις περιπτώσεις που το καταστατικό και ο Νόμος ορίζει διαφορετικά. Οι αποφάσεις της Γ.Σ που αφορούν τις αρχαιρεσίες, ψήφο εμπιστοσύνης προς τη Διοίκηση, έγκριση λογοδοσίας, προσωπικά ζητήματα, 
προσχώρηση ή αποχώρηση μέλους και εκλογή αντιπροσώπων για την ανώτερη συνδικαλιστική οργάνωση, παίρνονται με μυστική ψηφοφορία. Οι αποφάσεις που παίρνονται για τις παραπάνω περιπτώσεις χωρίς μυστική ψηφοφορία, είναι άκυρες. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ψηφοφορία γίνεται με ανάταση της χειρός ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ποτέ όμως δια βοής. 
7) Για τις συζητήσεις και αποφάσεις της Γ.Σ τηρούνται πρακτικά που υπογράφονται από το Προεδρείο. 

Άρθρο 16 
ΕΚΤΑΚΤΗ Γενική Συνέλευση 
1) Έκτακτη Γ.Σ. προκηρύσσεται και συγκαλείται όταν το κρίνει αναγκαίο το Δ.Σ. του συλλόγου με απόφασή του ή μετά από αίτηση του ενός τετάρτου (1/4) των ταμειακώς εντάξει μελών του με έγγραφη αίτησή τους προς το Δ.Σ. που θα ορίζει και τα θέματα για συζήτηση. Στην περίπτωση αυτή το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να συγκαλέσει τη Γ.Σ. μέσα σε 10 ημέρες από την υποβολή της αίτησης. Αν το Δ.Σ. δεν συγκαλέσει τη Γ.Σ. στην παραπάνω προθεσμία τότε αυτό συγκαλείται σύμφωνα με το νόμο. Το Δ.Σ. έχει το δικαίωμα να προσθέσει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αναγράφονται στην αίτηση και άλλα θέματα ακόμα, που όμως δεν συζητούνται πριν από την εξάντληση των θεμάτων της αίτησης. 
2) Η πρόσκληση για έκτακτη Γ.Σ. αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του συλλόγου προ τριών (3) ημερών, αναγράφεται ο τόπος, ο χρόνος, καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 
3) Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τις τακτικές Γ.Σ. 

Άρθρο 17 
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 
1) Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των Οργάνων του συλλόγου και των Αντιπροσώπων της στην Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, διεξάγονται στο τέλος των εργασιών της Γ.Σ. και ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής.
2) Η εκλογή όλων των Οργάνων του συλλόγου εφόσον σ' αυτήν συμμετέχουν περισσότεροι του ενός συνδυασμοί, γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. 
3) Η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο και τέσσερα (4) μέλη που εκλέγονται από τη Γ.Σ. με μυστική ψηφοφορία εκτός και προταθούν μόνο τέσσερα άτομα η και λιγότερα. Σε περίπτωση ύπαρξης υποψηφιοτήτων περισσοτέρων των τεσσάρων ατόμων η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής γίνεται με την επίβλεψη του Δικαστικού Αντιπροσώπου. Υποψήφιος για οποιοδήποτε όργανο του συλλόγου δεν μπορεί να είναι μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής. 
4) Το Διοικητικό Συμβούλιο 
α) Δέχεται τις αιτήσεις υποψηφιοτήτων, ανακηρύσσει τους υποψήφιους κατά συνδυασμό και συντάσσει σχετικό πρακτικό, το οποίο αναρτά στον πίνακα ανακοινώσεων του συλλόγου ή σε εμφανές σημείο στο χώρο εργασίας. 
β) Φροντίζει για τον εφοδιασμό του Εκλογικού Σώματος με επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και των μεμονωμένων υποψηφίων. 
5) Η Εφορευτική Επιτροπή 
α) Εποπτεύει κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών για την ομαλή και ανεπηρέαστη σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό διεξαγωγή της ψηφοφορίας. β) Δέχεται τις υποβαλλόμενες από τους εκπροσώπους των συνδυασμών ή και από τους μεμονωμένους υποψηφίους αιτήσεις και ενστάσεις και αποφασίζει σχετικά. 
5) Όσοι από τους αντιπροσώπους επιθυμούν να εκλεγούν μέλη στο Δ.Σ., την Ελεγκτική Επιτροπή, ή ως σύνεδροι στην Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση υποβάλλουν έγγραφη αίτηση στο Δ.Σ. 
Στην αίτηση υποψηφιότητας πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του υποψήφιου το όργανο για το οποίο ενδιαφέρεται να εκλεγεί, το όνομα του συνδυασμού στον οποίο ανήκει ή αν παίρνει μέρος στις αρχαιρεσίες ως μεμονωμένος. Οι αιτήσεις υποψηφιότητος υποβάλλονται στο Δ.Σ. τρεις (3) ημέρες πριν από την έναρξη των αρχαιρεσιών. 
6) Με βάση τις αιτήσεις των υποψηφίων το Δ.Σ. καταρτίζει τα ψηφοδέλτια κα τα συνδυασμό. Καταρτίζεται χωριστό ψηφοδέλτιο για το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή του συλλόγου και χωριστό για τους αντιπροσώπους στην Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση. Τα ψηφοδέλτια είναι όμοια για όλους τους συνδυασμούς και μπορεί να είναι τυπωμένα ή πολυγραφημένα ή γραμμένα σε κομπιούτερ και φωτοτυπημένα. Στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου αναγράφεται η επωνυμία του συλλόγου, ο τόπος και η ημερομηνία των αρχαιρεσιών και ο τίτλος του συνδυασμού. Ακολουθούν τα ονοματεπώνυμα των 
υποψηφίων κατά αλφαβητική σειρά. 7) Οι φάκελοι που χρησιμοποιούνται είναι διαφορετικοί για το ψηφοδέλτιο του Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής και διαφορετικοί για το ψηφοδέλτιο των Αντιπροσώπων στην Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, αν τύχει και γίνουν ταυτόχρονα. Όλοι οι φάκελοι σφραγίζονται με τη σφραγίδα του συλλόγου και φέρουν την υπογραφή του Δικαστικού Αντιπρόσωπου. 
8) Η αναγνώριση των μελών γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του εκλογικού συνδικαλιστικού βιβλιαρίου ή του βιβλιαρίου υγείας εφόσον δεν έχει εκδοθεί ακόμη συνδικαλιστικό εκλογικό βιβλιάριο. Κάθε μέλος που ψηφίζει διαγράφεται από τον εκλογικό κατάλογο και ταυτόχρονα γράφεται στον κατάλογο των ψηφισάντων. 
9) Κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να επιλέγει το ψηφοδέλτιο ενός συνδυασμού ή μεμονωμένου υποψήφιου κατά περίπτωση, μπορεί δε να βάλει σταυρούς προτίμησης κατά το ανώτατο όριο όσα και τα εκλεγόμενα μέλη για κάθε όργανο του συλλόγου και για εκλογή συνέδρων στη Δευτεροβάθμια Οργάνωση μέχρι πέντε (5) σταυρούς προτίμησης. 
10) Ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέγονται για την Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, προσδιορίζεται σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο που προβλέπεται από την Δευτεροβάθμια Οργάνωση. 
11) Για την διαλογή των ψηφοδελτίων, την εγκυρότητα ή την ακυρότητά τους και την σύνταξη των πρακτικών, εφαρμόζονται οι διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας. 

Άρθρο 18 
ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΡΩΝ 
1) Η εκλογή των οργάνων του συλλόγου και των αντιπροσώπων για την Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. 
2) Οι έδρες του Δ.Σ. της Ελεγκτικής Επιτροπής και ο αριθμός των αντιπροσώπων για την Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών και των χωριστών υποψηφίων, ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη. Το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων διαιρείται με τον αριθμό των εδρών του Δ.Σ. ή της Ελεγκτικής Επιτροπής ή με τον αριθμό των αντιπροσώπων για την Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση που εκλέγονται. Το πηλίκον αυτής της διαίρεσης παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Κάθε συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες στο Δ.Σ. ή την Ελεγκτική Επιτροπή και εκλέγει τόσους αντιπροσώπους στην Δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση όσες φορές χωρεί το εκλογικό μέτρο στον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβε. 
3) Χωριστός υποψήφιος που έλαβε τον ίδιο ή μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από το εκλογικό μέτρο, καταλαμβάνει μία έδρα στο όργανο για το οποίο έχει θέσει υποψηφιότητα ή εκλέγεται αντιπρόσωπος για την Δευτεροβάθμια Οργάνωση εφόσον ήταν υποψήφιος για την θέση αυτή. 
4) Συνδυασμός που περιλαμβάνει υποψήφιους λιγότερους από τις έδρες που του ανήκουν, καταλαμβάνει τόσες μόνο έδρες ή εκλέγει τόσους μόνο αντιπροσώπους για την Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, όσοι είναι οι υποψήφιοί του. 
5) Οι έδρες που μένουν αδιάθετες, ή ο αριθμός των αντιπροσώπων για την Δευτεροβάθμια Οργάνωση που δεν καλύπτεται, κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών που έχουν το μεγαλύτερο υπόλοιπο ψηφοδελτίων από μια έδρα ή έναν αντιπρόσωπο. Σε περίπτωση ισοδυναμίας γίνεται κλήρωση. 
6) Από τον κάθε συνδυασμό εκλέγονται για τις έδρες των οργάνων του συλλόγου ή τους αντιπροσώπους για την Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση κατά σειρά επιτυχίας όσοι έχουν πάρει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης.
7) Όλοι οι υποψήφιοι που δεν εκλέγονται τακτικά, θεωρούνται αναπληρωματικά μέλη και καλούνται κατά σειρά των ψήφων προτίμησης που έλαβαν για την αναπλήρωση των τακτικών μελών που παραιτούνται ή που κατά οποιοδήποτε τρόπο αποχωρούν από όργανα που έχουν εκλεγεί. 
8) Τα παραπάνω ισχύουν αν δεν ορίζει ο νόμος διαφορετικά. 

Άρθρο 19 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
1) Ο σύλλογος διοικείται από το Δ.Σ. που αποτελείται από εννέα (9) μέλη, που εκλέγονται σύμφωνα με το καταστατικό και το Νόμο από τακτική Γ.Σ. ή έκτακτη εφόσον παραιτηθούν όλα τα μέλη του ή ανακληθούν με πρόταση μομφής ή άρση εμπιστοσύνης. 
2) Η θητεία του Δ.Σ. του συλλόγου είναι 2ετής. 
3) Η υπηρεσία των μελών όλων των οργάνων της Διοίκησης του συλλόγου είναι άμισθη. Τα έξοδα στα οποία υποβάλλονται τα μέλη του Δ.Σ. κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καταβάλλονται από το σύλλογο. 

Άρθρο 20 
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΕ ΣΩΜΑ 
1) Μέσα σε οκτώ (8) μέρες από την εκλογή τους τα τακτικά μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου καλούνται σε πρώτη συνεδρίαση από το Σύμβουλο που συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στο συνδυασμό που πλειοψήφησε, ο οποίος προεδρεύει της συνεδρίασης αυτής και με μυστική ψηφοφορία εκλέγουν χωριστά: Τον Πρόεδρο, δύο Αντιπροέδρους, τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία. 
2) Οι παραπάνω πέντε (5) θέσεις του Δ.Σ. αποτελούν το προεδρείο. 
3) Αν ο Σύμβουλος που πλειοψήφησε δεν καλέσει μέσα στην παραπάνω προθεσμία τα μέλη σε πρώτη Συνεδρίαση, την υποχρέωση αυτή αναλαμβάνει ο δεύτερος κατά σειρά εκλεγείς Σύμβουλος κ.ο.κ. σε τρεις (3) μέρες. 
4) Από τη συγκρότηση σε Σώμα το Δ.Σ. αναλαμβάνει αμέσως τα καθήκοντά του παραλαμβάνοντας από το απερχόμενο Δ.Σ. την σφραγίδα του συλλόγου, το Ταμείο της, τα βιβλία και όλο το αρχείο της με πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής. 

Άρθρο 21 
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. 
1) Κάθε μέλος του Δ.Σ. Θεωρείται παραιτούμενο: α) Αν υποβάλλει εγγράφως την παραίτησή του. 
β) Αν απουσιάσει αδικαιολόγητα, κατά την κρίση του Δ.Σ. από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις. 
γ) Αν για οποιοδήποτε λόγο αποβάλλει την ιδιότητα του υπαλλήλου. 
2) Κάθε μέλος για οποιοδήποτε από τους παραπάνω λόγους αποχωρεί από το Δ.Σ. του συλλόγου, αντικαθίσταται από το αναπληρωματικό του αντίστοιχου συνδυασμού. Εάν ήταν μεμονωμένος υποψήφιος ή συνδυασμός που δεν έχει και έχει εξαντλήσει τους αναπληρωματικούς η αναπλήρωση γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την κατανομή των αδιάθετων εδρών 
Εάν παραιτηθούν μέλη ενός ή περισσότερων συνδυασμών ταυτόχρονα και δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί, ή οι υπάρχοντες του ίδιους ψηφοδελτίου αρνούνται να τους αναπληρώσουν, τότε η συμπλήρωση των θέσεων του Δ.Σ. γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις για την κατανομή των αδιάθετων εδρών. 
3) Εάν παραιτηθούν ή εκπέσουν της ιδιότητας του μέλους του Δ.Σ. τα μισά συν ένα μέλη και αρνούνται ισάριθμα μέλη να τα αναπληρώσουν, τότε συγκαλείται, μέσα σε τρεις (3) εβδομάδες έκτακτη Γ.Σ. για να εκλέξει νέο Δ.Σ. 
4) Εάν παραιτηθεί ο Πρόεδρος από το Δ.Σ. ή εκ της θέσεως του Προέδρου γίνεται νέα συγκρότηση του Δ.Σ. 
5) Κάθε μέλος στο Προεδρείο του Δ.Σ. πρέπει να έχει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη των μελών του Δ.Σ. σε κάθε συνεδρίασή του. Η εμπιστοσύνη τίθεται σε αμφιβολία ακόμη και από ένα μέλος του Δ.Σ. το οποίο βάζει το θέμα σε μυστική ψηφοφορία στο Δ.Σ. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης σε κάποιο ή κάποια μέλη του προεδρείου αυτά εκπίπτουν της θέσεως στο προεδρείο και εκλέγεται ή εκλέγονται νέα με μυστική ψηφοφορία. 

Άρθρο 22 
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Δ.Σ. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου 1) Εκπροσωπεί το σύλλογο σε όλες τις δικαστικές και εξώδικες σχέσεις του. 
2) Εφαρμόζει το καταστατικό, εκτελεί τις αποφάσεις των οργάνων του συλλόγου και προβαίνει σε οποιαδήποτε νόμιμο ενέργεια που συμβάλλει στην υλοποίησή τους. 
3) Μεριμνά για την είσπραξη των εσόδων του συλλόγου, συντάσσει δε τον προϋπολογισμό καθώς και τον ισολογισμό και απολογισμό της οικονομικής διαχείρισης, των οποίων υποβάλει υποχρεωτικά μέσα σε τρεις μήνες από την λήξη κάθε οικονομικού έτους στην Ελεγκτική Επιτροπή για έγκριση, με τη λήξη δε της οικονομικής περιόδου υποβάλλει αυτόν για έγκριση στη Γ.Σ. 
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις εγκρίνει τις αναγκαίες αναμορφώσεις του προϋπολογισμού και αποφασίζει για έκτακτες δαπάνες, απρόβλεπτες από τον προϋπολογισμό. 
4) Φροντίζει για την Οργάνωση της εσωτερικής λειτουργίας του συλλόγου και αποφασίζει τη διάθεση των πόρων και προσόδων της για την πραγματοποίηση των σκοπών της. 
5) Λογοδοτεί ενώπιον των συνεδρίων και εισηγείται τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και την χάραξη της γενικής γραμμής του συλλόγου για την επίτευξη των σκοπών της. 
6) Συντονίζει την οργάνωση συνδικαλιστικών και κάθε είδους μαζικών εκδηλώσεων των μελών του συλλόγου. 
7) Ενημερώνει τα μέλη της για την πορεία και την εξέλιξη οικονομικών και επαγγελματικών αιτημάτων του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου και των εργαζομένων γενικότερα. 
8) Διατηρεί στενή συνεργασία και επαφή με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του ευρύτερου χώρου, ιδιαίτερα με τις συγγενείς προς τον κλάδο και συντονίζει μαζί με αυτές τις προσπάθειες για την ευόδωση των σκοπών του συλλόγου, την εξυπηρέτηση των μελών της και την επίλυση προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης. 
9) Συγκροτεί επιτροπές από πρόσωπα με ειδικές γνώσεις και πείρα για την μελέτη και παρακολούθηση ειδικών θεμάτων που έχουν σχέση με τα ζητήματα των εργαζομένων. 
10) Αποφασίζει και ορίζει τον τόπο και τον χρόνο για τη σύγκλιση της επόμενης Γ.Σ. 

Άρθρο 23 
ΣΥΓΚΛΗΣΗ του Δ.Σ. 
1) Το Δ.Σ. του συλλόγου ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου στην οποία αναγράφονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο χρόνος και ο τόπος, συνεδριάζει: 
α) Τακτικά τουλάχιστον κάθε είκοσι (20) ημέρες. 
β) Έκτακτα όταν το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρος ή όταν το ζητήσουν με έγγραφο αίτησή τους τουλάχιστον τέσσερα (4) μέλη του. Στην αίτησή τους πρέπει να γράφονται οι λόγοι της έκτακτης συνεδρίασης και τα θέματα που θα συζητηθούν. Σε περίπτωση άρνησης του Προέδρου να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ημέρα της υποβολής της σχετικής αίτησης τότε καλούν το Δ.Σ. σε συνεδρίαση τα μέλη που υπέγραψαν την αίτηση αυτή. 
2) Το Δ.Σ. σε κάθε περίπτωση συζητάει και αποφασίζει και επί θεμάτων που δεν αναγράφονται στην ημερήσια διάταξη ύστερα από πρόταση οποιουδήποτε μέλους και απόφαση του Δ.Σ. Η συζήτηση των θεμάτων αυτών γίνεται μετά την εξάντληση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Η πρόσκληση για την σύγκληση του Δ.Σ. γνωστοποιείται στα μέλη του τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση. Στα θέματα της ημερησίας διάταξης που αναγράφονται στην πρόσκληση περιλαμβάνονται υποχρεωτικά και θέματα που προτάθηκαν από το 1/3 των μελών του Δ. 
3) Το Δ.Σ. του συλλόγου βρίσκεται σε απαρτία αν είναι παρόντα τουλάχιστον πέντε (5) μέλη, οι δε αποφάσεις παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. 
4) Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του προέδρου. 
5) Σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. (Τακτικές ή Έκτακτες) τηρούνται πρακτικά σε ειδικό βιβλίο, τα οποία υπογράφονται από όλα τα παρόντα μέλη την ίδια μέρα ή το αργότερο πριν την επόμενη συνεδρίαση. 

Άρθρο 24 
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 
Ο Πρόεδρος: α) Προεδρεύει των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του συλλόγου, εισηγείται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, την οποία καταρτίζει μαζί με το Γενικό Γραμματέα και διευθύνει τη συζήτηση. 
β) Φροντίζει μαζί με το Γενικό Γραμματέα για την εφαρμογή και την εκτέλεση των αποφάσεων του Δ.Σ. 
γ) Εκπροσωπεί με το Γεν. Γραμματέα το σύλλογο ενώπιον των δικαστηρίων και κάθε άλλης αρχής και υπογράφει μ' αυτόν όλα τα έγγραφα του συλλόγου. Σε περίπτωση χρηματικών ενταλμάτων προσυπογράφει και o Ταμίας. 

Άρθρο 25 
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ 
Όταν ο Πρόεδρος απουσιάζει ή κωλύεται, τον αναπληρώνουν σε όλα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του οι αντιπρόεδροι κατά σειρά εκλογής τους. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος και των αντιπροέδρων, η αναπλήρωση μπορεί να γίνει από τους υπόλοιπους συμβούλους κατά σειρά της εκλογής τους, εφόσον δεν έχουν άλλο αξίωμα. 

Άρθρο 26 
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ 
Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του συλλόγου τηρεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων, φυλάσσει το αρχείο, τη σφραγίδα, και επιμελείται για τη διεκπεραίωση της αλληλογραφίας και των τρεχουσών υπηρεσιών του συλλόγου, ασκεί τη διεύθυνση και την εποπτεία του συλλόγου και του προσωπικού, εφόσον υπάρχει σύμφωνα με τις γενικές κατευθύνσεις του Δ.Σ. Συνυπογράφει, όλα τα έγγραφα μαζί με τον Πρόεδρο και εκπροσωπεί μ' αυτόν τον σύλλογο. 

Άρθρο 27
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑΜΙΑ 
1) Ο Ταμίας τηρεί το Ταμείο, ενεργεί τις εισπράξεις με διπλότυπα είσπραξης και τις πληρωμές με εντάλματα πληρωμής, που υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα. 
2) Τηρεί όλα τα Διαχειριστικά βιβλία, αριθμημένα και υπογραμμένα στην τελευταία σελίδα από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα. 
3) Επιμελείται για την φύλαξη και διαχείριση της περιουσίας του συλλόγου και είναι ατομικά υπεύθυνος για κάθε λογιστική ανωμαλία. 
4) Συντάσσει και υποβάλλει εγκαίρως την κρίση του Δ.Σ. τον προϋπολογισμό, τον ισολογισμό και τον απολογισμό. 
5) Ενημερώνει, με έκθεσή του κάθε εξάμηνο το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή για την Ταμειακή κατάσταση του συλλόγου και είναι υποχρεωμένος να θέσει στη διάθεσή τους τα βιβλία και τους λογαριασμούς του οποτεδήποτε του το ζητήσουν. 
6) Παρακολουθεί την κανονική αποστολή από όλα τα μέλη του συλλόγου των οφειλομένων εισφορών τους και αναφέρει στο Δ.Σ. χρήματα περισσότερο από όσα χρειάζονται για έξοδα του μήνα, εκτός από ένα ποσό που καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. Κάθε ποσό πέραν από αυτό το καταθέτει σε μια από τις αναγνωρισμένες Ελληνικές Τράπεζες ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οι αναλήψεις των αναγκαίων κάθε φορά ποσών, γίνονται από τον Ταμία ύστερα από έγγραφη εντολή που υπογράφει ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας. 
7) Τον Ταμία, αν απουσιάζει ή κωλύεται τον αναπληρώνει ένα από τα μέλη του Δ.Σ. που υποδεικνύει ο ίδιος και ποτέ το Πρόεδρο ή τον Γενικό Γραμματέα. 

Άρθρο 28
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
1) Η Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τρία (3) μέλη, τα οποία εκλέγονται από τη Γ.Σ. με μυστική ψηφοφορία ταυτόχρονα με την εκλογή του Δ.Σ., η δε θητεία της συμπίπτει απόλυτα με τη θητεία του Δ.Σ. Συγχρόνως με τα τακτικά εκλέγονται και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη τα οποία αναπληρώ νουν κατά τη σειρά της εκλογής τους, τα τακτικά μέλη που αποχωρούν κατά οποιοδήποτε τρόπο.: 
2) Μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την εκλογή τους τα τακτικά μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής συνέρχονται, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου που πλειοψήφησε, σε πρώτη συνεδρίαση και εκλέγουν τον Πρόεδρό τους. 
3) Η Ελεγκτική Επιτροπή συνεδριάζει τακτικά κάθε εξάμηνο, έκτακτα δε όταν παρίσταται ανάγκη και βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκονται δύο (2) μέλη της. Τηρεί βιβλία ιδιαίτερο πρακτικών. 

Άρθρο 29 
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
1) Η Ελεγκτική Επιτροπή παρακολουθεί τη διαχείριση της περιουσίας του συλλόγου και ελέγχει αν οι διαχειριστικές πράξεις του Δ.Σ. και του Ταμία είναι σύμφωνες με το νόμο, το καταστατικό και τις αποφάσεις της Γ.Σ. 
2) Εξετάζει τα έγγραφα και τα λογιστικά βιβλία, τα οποία ο Ταμίας είναι υποχρεωμένος να θέσει υπόψη της σε τρεις (3) μέρες όταν του ζητήσουν. 
3) Ελέγχει τον ετήσιο ισολογισμό και οικονομικό απολογισμό, υποβάλει σε ολοκληρωμένη έκθεση στη Γ.Σ. του συλλόγου.

Άρθρο 30 
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 
Για την απόκτηση ακινήτου περιουσίας του συλλόγου, χρειάζεται απόφαση της Γ.Σ. Η εκμετάλλευση αυτής γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. 

Άρθρο 31 
ΒΙΒΛΙΑ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ 
1) Το Δ.Σ. του συλλόγου τηρεί τα παρακάτω βιβλία: 
α) Μητρώο μελών του συλλόγου β) Βιβλίο πρακτικών των Γ.Σ. Υ) Βιβλίο πρακτικών του Δ. δ) Βιβλίο Πρωτόκολλο. ε) Βιβλίο εισπράξεων και πληρωμών. στ) Βιβλίο περιουσίας του συλλόγου. ζ) Βιβλίο Πρακτικών της Ελεγκτικής Επιτροπής. 
η) Κάθε άλλο βιβλίο που κρίνεται χρήσιμο και απαραίτητο από το Δ.Σ. του συλλόγου. 
2) Η Σφραγίδα του συλλόγου είναι στρογγυλή. Στην περιφέρεια του κύκλου γράφεται η επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚ. ΔΙΚ. ΑΘΗΝΑΣ. Στη δε μέση του κύκλου υπάρχει παράσταση συνεργαζόμενων υπαλλήλων γραφείου με τα αρχικά ΣΔΥΔΔΑ. 

Άρθρο 32 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 
1) Ο σύλλογος έχει δικό της δημοσιογραφικό όργανο, το οποίο διευθύνεται από πενταμελή συντακτική επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. 
2) Στη συντακτική επιτροπή μετέχει υποχρεωτικά και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ο οποίος είναι κατά το νόμο υπεύθυνος. 
3) Το ύψος της συνδρομής και οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετικά με την εφημερίδα ρυθμίζονται από το Δ.Σ. 

Άρθρο 33 
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 
ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
1) Το Καταστατικό αυτό μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση της Γ.Σ., που συγκαλείται γι' αυτό το σκοπό. 
2) Για τη λήψη της απόφασης απαιτείται η παρουσία του μισού τουλάχιστον των μελών και η πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων μελών 
3) Η πρόταση για την τροποποίηση του καταστατικού υποβάλλεται στη Γ.Σ. από το Δ.Σ. ή ύστερα από αίτηση του ενός τετάρτου (1/4) των ταμειακώς εντάξει μελών. 
4) Ο σύλλογος διαλύεται σύμφωνα με το νόμο, η δε περιουσία της διατίθεται με απόφαση του Δ.Σ. 

Άρθρο 3
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ 
Κάθε τι που δεν προβλέπεται από το καταστατικό αυτό ρυθμίζεται από το Δ.Σ. του συλλόγου σύμφωνα με τους κείμενους νόμους. 

Άρθρο 35
ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 
Το Καταστατικό αυτό αποτελείται από 35 άρθρα και η ισχύς του θα αρχίσει με την έγκρισή του από το Πρωτοδικείο και την εγγραφή του στο οικείο βιβλίο του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το πρώτο εκλεγέν Δ.Σ. θα εκλεγεί από εκλογές που θα διεξαχθούν εντός μηνός από την έγκριση του καταστατικού. Τις αρμοδιότητες του Δ.Σ. για τη διενέργεια των εκλογών αυτών θα έχει η προσωρινή διοικούσα επιτροπή. 
Αθήνα, 25.2.2003

ΙΔΡΥΣΗ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 24856/5524

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ 4595/14-7-2003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου