Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΔΥΔΔΑ - ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ 2021


ΨΗΦΙΣΜΑ

Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας

για την 8η ΜΑΡΤΗ 2021     (αρ.πρ. 5/4-3-2021)

 

Στη σημερινή συγκυρία της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, της περιστολής ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, μετά τη χιονοστιβάδα θαρραλέων καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις/βιασμούς σε πολλούς εργασιακούς/εκπαιδευτικούς χώρους,

Νιώθουμε την ανάγκη «να δώσουμε το παρόν». ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, ώστε όχι μόνο να σπάσει, αλλά να καθαρίσει το απόστημα!

Στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά, στη γειτονιά, στη ζωή, στην τέχνη, στην πολιτική:

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! Δεν φοβόμαστε, δεν χαριζόμαστε. ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ! Ξανα-μαθαίνουμε να βάζουμε όρια, να φωνάζουμε, να ουρλιάζουμε, να κάνουμε φασαρία, να φεύγουμε τρέχοντας, να ζητάμε άμεσα βοήθεια, να στηλιτεύουμε, να καταγγέλλουμε. Να ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, να μην το αφήνουμε στην τύχη του, να μην αμφιταλαντευόμαστε μήπως «το προκαλέσαμε ή το αξίζουμε». Να ΜΗΝ ΤΟ ΘΑΒΟΥΜΕ,  θα φυτρώσει δυνατότερο. Να μην το θεωρητικοποιούμε, να ΜΗΝ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ-ποιούμε, καθώς είναι βαθιά ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και δυστυχώς πάει πολύ πίσω στο χρόνο…

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΑ και με ενσυναίσθηση στα θύματα. Αναγνωρίζουμε την ανηλικότητα ή/και την ευαλωτότητά τους. ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ το σεξουαλικό προσανατολισμό τους, τη φυλή τους, τη θρησκεία τους. Με την καθαρή στάση και την αυτοεκτίμηση μας εμπνέουμε την οικογένεια και τον κοινωνικό μας περίγυρο. ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ από τον τύπο, τη νομιμοφάνεια από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Θυμόμαστε να ΖΟΥΜΕ και να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ σε πραγματικό χρόνο και χώρο, εκτός διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ καθημερινά και αδιαμεσολάβητα -όπως και όσο μπορούμε- για την εξάλειψη προσβλητικών, κακοποιητικών, εγκληματικών συμπεριφορών και πράξεων. ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ την ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, την ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ, τη ΦΤΩΧΕΙΑ, το ΡΑΤΣΙΣΜΟ!

# ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

 # ΑΓΑΠΑΜΕ

 # ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Δ.Δ.Α.

             Η Πρόεδρος                   Η Γεν. Γραμματέας

      Αμάντα Ταξιάρχου              Φωτεινή Ροζή

- - - - - - - - - 

ΣΔΥΔΔΑ - ΦΕΜ. ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 8 ΜΑΡΤΗ 21

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ 2021
Στην πανδημία φτώχειας, βίας, σεξισμού, 
σπάμε τις σιωπές, στον δρόμο του αγώνα ενώνουμε φωνές!

Η φετινή 8η Μάρτη, η παγκόσμια μέρα των γυναικών, μας βρίσκει εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημικής κρίσης που διαρκεί ήδη έναν ολόκληρο χρόνο. Μέσα σε αυτό το διάστημα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενες/-οι στην υγεία εργάζονται σε επισφαλείς συνθήκες για να φροντίσουν τους ανθρώπους σε ανάγκη και εκατομμύρια εργαζόμενες/-οι έχουν χάσει τη δουλειά τους. Πρόκειται για μια κρίση που χωρίς αμφιβολία οι γυναίκες, ιδιαίτερα οι πιο φτωχές, έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά. Είτε εργαζόμαστε στο σπίτι ασχολούμενες με τη φροντίδα είτε εργαζόμαστε εκτός σπιτιού, σηκώνουμε ένα μεγάλο βάρος της πανδημικής κρίσης και του εγκλεισμού, απόντος του κράτους πρόνοιας, την ίδια στιγμή που η έμφυλη βία έχει αυξηθεί ραγδαία φανερώνοντας ότι το σπίτι για πάρα πολλές από εμάς δεν αποτελεί ασφαλή χώρο. 

Στην Ελλάδα η 8η Μάρτη μάς βρίσκει εν μέσω ενός συγκλονιστικού κινήματος #metoo, με εκατοντάδες γυναίκες να καταγγέλλουν με θάρρος περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, μετά τον δρόμο που άνοιξε η καταγγελία της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου. Αυτό το κύμα εξαπλώνεται σε χώρους εργασίας με γυναίκες να καταγγέλλουν την έμφυλη βία και την παρενόχληση (σεξουαλική παρενόχληση, mobbing, bullying κ.λπ.). Την ίδια στιγμή, βιώνουμε τον περιορισμό των πολιτικών και δημοκρατικών μας ελευθεριών με την κυβέρνηση να απαγορεύει το δικαίωμά μας στη διαμαρτυρία. Σε αυτές τις συνθήκες το κάλεσμα σε κινητοποιήσεις για την 8η Μάρτη καθώς και η προσπάθεια να οργανώσουμε για τρίτη χρονιά τη φεμινιστική απεργία, ενώνοντας τη φωνή μας με χιλιάδες άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα.

Γιατί όμως αυτή η μέρα μάς αφορά; 

Γιατί στο σπίτι οι γυναίκες αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου τη φροντίδα που έχει γίνει πολλαπλάσια στις συνθήκες πανδημίας και εγκλεισμού. Ο ιδιωτικός χώρος εμπεδώνεται ως κατεξοχήν γυναικείος, και οι γυναίκες θεωρούμαστε υπεύθυνες για τον ανεφοδιασμό, την καθαριότητα, την τροφή, την τηλεεκπαίδευση των παιδιών, την παρηγοριά και την ψυχολογική υποστήριξη. Πρόκειται για απλήρωτη και «εθελοντική» εργασία. Μια εργασία που επιβάλλεται άμεσα ή έμμεσα για να συνεχίσει να λειτουργεί η μηχανή του πατριαρχικού καπιταλισμού. Σε αυτές τις συνθήκες ο προσωπικός ελεύθερός μας χρόνος εξανεμίζεται, και το λοκντάουν αποτελεί άλλο ένα κατασταλτικό μέτρο, άλλη μια συνθήκη σιωπηρής και αόρατης καταδίκης της ζωής των βαλλόμενων σωμάτων. 

Γιατί στον εργασιακό χώρο οι γυναίκες πληρώνουμε πρώτες τα σπασμένα της κρίσης. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τον Μάιο του 2020 η ανεργία στους άντρες ήταν 13,3% (από 13,1% που ήταν τον Απρίλιο), ενώ στις γυναίκες εκτοξεύθηκε στο 21,8% έναντι 18,8% τον Απρίλιο. Οι γυναίκες λόγω των αυξημένων καθηκόντων φροντίδας εγκαταλείπουμε την εργασία μας ή αναγκαζόμαστε να αναζητήσουμε μερική απασχόληση σε επισφαλείς συνθήκες. 

Γιατί είμαστε αυτές που βρισκόμαστε συνεχώς εκτεθειμένες σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα: νοσοκόμες, καθαρίστριες, φροντίστριες παιδιών και ηλικιωμένων, υπάλληλοι σε σουπερμάρκετ. 

Γιατί η τηλεεργασία ενοποίησε τον χώρο του σπιτιού με τον χώρο της δουλειάς διαμορφώνοντας μια συνθήκη αέναης εργασίας, που μας στερεί τον προσωπικό χώρο έκφρασης και δημιουργίας. 

Γιατί η έμφυλη βία και η παρενόχληση στην εργασία (σεξουαλική παρενόχληση, mobbing, bullying κ.λπ.) πρέπει να αποκαλυφθεί. 

Γιατί η έμφυλη βία έχει αυξηθεί κατακόρυφα στο σπίτι του εγκλεισμού. Μέσα στα κλειστά σπίτια οι γυναίκες μένουμε εγκλωβισμένες με τους κακοποιητές μας, με τη ζωή μας να βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο. Αυτή η κακοποίηση μπορεί να φτάσει μέχρι τη γυναικοκτονία. Το κόστος της πανδημίας σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο είναι τεράστιο. 

Γιατί θέλουμε να σπάσουμε τη σιωπή. Εκατοντάδες αδερφές μας στην Ελλάδα με θάρρος καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Γιατί γνωρίζουμε πως όσο πιο χαμηλά βρίσκεται μια γυναίκα σε οικονομική, εργασιακή και κοινωνική θέση, τόσο πιο δύσκολο είναι να μιλήσει, να βρει υποστήριξη και διέξοδο. 

Γιατί σε πολλές χώρες του κόσμου, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να επιβάλουν θεσμικά πισωγυρίσματα, ακόμα και να ελέγξουν τα αναπαραγωγικά μας δικαιώματα, στερώντας μας το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν έκτρωση, το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για το σώμα μας. Στην Πολωνία ο αγώνας αυτός είναι σε εξέλιξη. Στην Αργεντινή, έπειτα από μακροχρόνιες μάχες, οι αδερφές μας κέρδισαν αυτό το δικαίωμα. Στην Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μετονομάστηκε σε Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση τοποθετεί την οικογένεια πάνω από κάθε δικαίωμα και αντιλαμβάνεται την ισότητα των γυναικών άρρηκτα συνδεδεμένη με το σπίτι και τα παιδιά, στην καλύτερη περίπτωση ως τη «βελτιωμένη» θέση τους εντός της οικίας. 

Ταυτόχρονα, επιχειρείται η καθιέρωση υποχρεωτικής συνεπιμέλειας η οποία σε συνθήκες βαθιάς ανισότητας και απουσίας υποστηρικτικών κοινωνικών δομών θα επιδεινώσει τη θέση των γυναικών και των παιδιών, στις περιπτώσεις που υφίστανται εκμετάλλευση και κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής, προς όφελος των οικονομικά ισχυρών και των κακοποιητών. 

Γιατί θέλουμε οι συλλογικοί μας αγώνες να είναι ορατοί. Η απουσία μας από το σπίτι και την εργασία να γίνει αισθητή. Η εκμετάλλευση και καταπίεσή μας στη δουλειά και το σπίτι δεν μπορεί να παραμένει αναπάντητη, χωρίς αντιστάσεις και αγώνες. Σε όλον τον κόσμο την ίδια μέρα εκατομμύρια αδερφές μας θα διαδηλώνουν για τους ίδιους λόγους δημιουργώντας τόπους ελευθερίας. 

Γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας, της συνεύρεσης στους κοινωνικούς μας χώρους και στους δρόμους ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. 

Γιατί το κίνημα #metoo μας δίνει δύναμη και ελπίδα να διεκδικήσουμε συλλογικά, να εκφράσουμε το #metoo στον δρόμο, να κάνουμε ασφαλείς χώρους τα σπίτια, τους εργασιακούς χώρους, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τους δρόμους. 

Γιατί θέλουμε να βρεθούμε στον δρόμο όλες οι διαφορετικές γυναίκες και θηλυκότητες ενώνοντας τις φωνές μας σε έναν διαθεματικό αγώνα που θα σέβεται το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το χρώμα, την καταγωγή καθεμιάς, πέρα από ταξικά προνόμια. Εργαζόμενες, φοιτήτριες, άνεργες, μετανάστριες, προσφύγισσες με ή χωρίς παιδιά, λεσβίες, τρανς, μαζί με τις πιο φτωχές, τις λιγότερο προνομιούχες, μαζί με όσες και όσους στηρίζουν τους αγώνες μας, με όσες νιώθουν σύμμαχοι στους αγώνες μας, χωρίς αποκλεισμούς αλλά και χωρίς νουθεσίες. Φεμινιστική απεργία στο σπίτι και στη δουλειά Σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου φεμινιστικές συλλογικότητες, κοινωνικές οργανώσεις και σωματεία προετοιμάζουν τη φεμινιστική απεργία του 2021. 

Ως Συνέλευση 8 Μάρτη, θεωρώντας συμμάχους μας τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες και τα σωματεία, διεκδικούμε να οργανώσουν μαζικά απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου η 8η Μάρτη να γίνει μέρα φεμινιστικής και εργατικής απεργίας στο σπίτι και στη δουλειά. 

Την ίδια στιγμή, προτείνουμε αποχή από κάθε είδους εργασία σε εργασιακούς χώρους, στο σπίτι, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο...
Εμείς θα είμαστε στον δρόμο διεκδικώντας και στηρίζοντας: 

Τέλος στις γυναικοκτονίες, την έμφυλη βία και την παρενόχληση στην εργασία, στο σπίτι, στον δημόσιο χώρο. 

Ανάπτυξη και ίδρυση υποστηρικτικών δημόσιων και δωρεάν δομών για ψυχολογική στήριξη, φροντίδα στο σπίτι, ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες. 

Πρόσβαση σε δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υποστηρικτικές δομές για παιδιά, για άτομα ηλικιωμένα, άρρωστα, χρήζοντα φροντίδας. 

Επιτροπές και πειθαρχικά όργανα στα σωματεία και στους φοιτητικούς συλλόγους στα οποία οι κακοποιημένες γυναίκες θα μπορούν να καταφεύγουν. 

Κατάργηση της ελαστικής εργασίας, μόνιμες και σταθερές δουλειές

Αυτοδιάθεση των σωμάτων μας, προστασία στην επιλογή της μητρότητας, η έκτρωση και κάθε μορφής γυναικολογική φροντίδα είναι αναφαίρετα δικαιώματά μας. 

Μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και ισότητας σε σχολεία, πανεπιστήμια και εργασιακούς χώρους. 

• Μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και ελευθερίας, σε σπίτι και δουλειά, χωρίς σεξισμό, καταπίεση, εκμετάλλευση, μια κοινωνία αντικαπιταλιστική και αντιπατριαρχική.

https://www.facebook.com/sineleusi8m/photos/a.391551271632246/895787001208668

Παρακολουθείστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ySvyaa738iA


- - - - - - 

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει για τις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο Αγώνες Γυναικών στη μεταπολεμική Ελλάδα. Γνωστές και άγνωστες ιστορίες. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 18.00-20.30 διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom ενώ παράλληλα θα προβληθεί στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/hd17Hwg_WWA

                                    - - - - 






 
- - - - - - - - 

Λάβαμε από τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και σας προωθούμε για την ενημέρωση και την προσυπογραφή σας

Υπογράφουμε και διεκδικούμε:  

  • Επανασύσταση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Ανάδειξη και στήριξη του οριζόντιου χαρακτήρα της και την ενίσχυσή της με προσωπικό, όσο και με οικονομικούς πόρους.  
  • Επιστροφή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως αρμόδιο για τη νομοθέτηση πολιτικών ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική ζωή, για το συντονισμό της δημόσιας διοίκησης και για την ενσωμάτωση των πολιτικών ισότητας ανδρών-γυναικών σε όλα τα θεματικά και τομεακά πεδία σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
  • Διασφάλιση και ενίσχυση του δικτύου των δομών και του δημόσιου χαρακτήρα τους, όπως και των εργαζόμενων που απασχολούνται στις ίδιες θέσεις επί σειρά ετών, αναγνωρίζοντας έμπρακτα το έργο τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Ισότητας των Φύλων - Support gender equality policies in Greece.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=316105953192786&id=113545590115491

- - - - - - - 
- - - - - - - -

- - - - - - - - - -

https://seeppgr.wordpress.com/2021/03/08/%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1%cf%82/

Για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής μας,

Γιατί ένα ΟΧΙ δεν μπορεί να σημαίνει «Ναι»

* * * * * * 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΙΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1920 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2021 

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ. ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

 

  • Το 1975, κερδίσαμε, με αγώνες, τους συνταγματικούς κανόνες της ισότητας των φύλων, της ισότητας αμοιβής για εργασία ίσης αξίας, της προστασίας της μητρότητας, της παιδικής ηλικίας, του γάμου, της οικογένειας, με συνέπεια την αναμόρφωση της νομοθεσίας, ιδίως στην απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση, το οικογενειακό δίκαιο.  
  • Το 2001 κερδίσαμε, με αγώνες, τη συνταγματική επιταγή για θετικά μέτρα, ιδίως υπέρ των γυναικών, με στόχο την ουσιαστική ισότητα των φύλων
     
  • Από το 1981 ήδη, με την προσχώρηση της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, είχαμε κερδίσει το κοινοτικό κεκτημένο, και κατόπιν κερδίσαμεμε αγώνες, την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων ως θεμελιώδους δικαιώματος και θεμελιακής αξίας της ΄Ενωσης.   

    Ωστόσοδεν γιορτάζουμεΕπαγρυπνούμε, ενόψει απειλούμενων οπισθοδρομήσεων.
     Ειδικότερα:
     
    1.Όπως τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η πανδημία οξύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο» στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση«με το φάσμα της ανεργίας να πλανάται αμείλικτο». Η πανδημία «έφερε και κατακόρυφη αύξηση της έμφυλης βίας», ενώ «η ενδοοικογενειακήβία διογκώθηκε».
     
  • Ταυτόχρονα όμως, οι θαρραλέες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου ξεσκέπασαν οχετό ειδεχθών, δομικής φύσης, εγκλημάτων κατά γυναικών και παιδιών.   
  • Όπως επίσης τόνισε η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης[1] αποτελεί την πυξίδα της δράσης μας στον τομέα αυτόν».   
  • Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ορίζει τη βία κατά των γυναικών ως μιαμορφήδιάκρισης λόγω φύλου.  
     
  • Όμως, η Σύμβαση δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα και τα θύματα στερούνται την προστασία που δικαιούνται. ΓΙΑΤΙ 
     
  • Ο κυρωτικός νόμος της Σύμβασης παραμένει ανενεργός: κρίσιμες ποινικές διατάξεις του απουσιάζουν από τον Ποινικό Κώδικα, ενώ δεν έχουν εκδοθεί οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που προβλέπει για τη διεκδίκηση αποζημίωσης.  
     
  • Η κύρωση και επικύρωση άλλης μιας Διεθνούς Σύμβασης, όπως της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, θα ωφελήσει, αρκεί να μη μείνει στα χαρτιά, όπως η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. 
     
  • Εξάλλου, πολλά καταγγελλόμενα εγκλήματα έχουν παραγραφεί ή δεν μπορούν να αποδειχθούν. Τα πειστήρια σπανίζουν, ενώ ο φόβος των αντιποίνων και του κοινωνικού στιγματισμού κατατρέχει τόσο τα θύματα, όσο και τους ενδεχόμενους μάρτυρές τους.  
     
  • Η βία κατά γυναικών και παιδιών πλήττει βάναυσα τα κεκτημένα μας, και αυτά τα θεμέλια του πολιτισμού μας, η δε ανεπαρκής, προληπτική και κατασταλτική αντιμετώπισή της στερεί τα θύματα από την προστασία που δικαιούνται και προσβάλλει το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.  

    2.Οπισθοδρομική και επικίνδυνη είναι και η εξαγγελλόμενη «αναμόρφωση» του Οικογενειακού Δικαίου[2], καθώς εισάγει:   
  • Αντί της εξατομικευμένης έρευνας του συμφέροντος κάθε παιδιού, την εκ του νόμουαυτόματη από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας από τους χωρισμένους γονείς, ακόμη και τους κακοποιητές έως την αμετάκλητη καταδίκη τους: Ποιος θα τολμήσει όμως να τους καταγγείλει; Κι αν τολμήσει, πώς θα αποδείξει την κακοποίηση και πώς θα προστατευτεί; Ποια θα είναι η διάρκεια της δίκης; Πόσες καταγγελίες θα ευδοκιμήσουν; Ποιο το τίμημα για το παιδί και τον κακοποιημένο γονέα; 
     
  • Ρητά ή έμμεσα, τη «γονική αποξένωση», που στοχοποιείτη μητέρα και που καταδικάζουν τα διεθνή ελεγκτικά όργανα ως επιστημονικά αστήρικτη και επικίνδυνη.  
     
  • ΄Ακαμπτη, μηχανιστική, ερήμην του συμφέροντος του παιδιού, ρύθμιση της επικοινωνίας του γονέα που δεν διαμένει με το παιδί (1/3 του (τίνος;) χρόνου), με επιπτώσεις στην όλη άσκηση της γονικής μέριμνας, που μετατρέπει γονείς και παιδί σε ρομπότ. 
  • ΄Ακαμπτα κριτήρια του συμφέροντος του παιδιού που αυτοματοποιούν τη δικαστική κρίση.  
     

Τέτοιες ρυθμίσεις βλάπτουν τα παιδιά, παραβιάζουν το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο και καθιστούν την Ελλάδα υπόλογη σε διεθνή ελεγκτικά όργανα.   

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  

1.- Για τα εγκλήματα έμφυλης βίας που καλύπτει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης: 

  • Να επανεισαχθούν στον Ποινικό Κώδικα οι ποινικές διατάξεις του κυρωτικού νόμου της Σύμβασης - να γίνει κακούργημα η «κατάχρηση σε γενετήσια πράξη» (άρθρο 343ΠΚ). 
  • Να διώκονται αυτεπάγγελτα όλες ανεξαίρετα οι πράξεις έμφυλης βίας. 
  • Να ενταθεί η εισαγγελική έρευνα και να ενθαρρύνεται το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης να αναφέρει τα γεγονότα, κατά τις οδηγίες του Κυρίου Εισαγγελέα του ΑΠ[3].  
  • Να ενταχθούν στους Κώδικες Πολιτικής και Διοικητικής Δικονομίας και στη δικονομική νομοθεσία του ΣτΕ οι ενωσιακοί κανόνες περί βάρους της απόδειξης και νομιμοποίησης οργανώσεων προς δικαστική άσκηση των δικαιωμάτων των θυμάτων διάκρισης (όπως είναι η έμφυλη βία), που παραμένουν άγνωστοι και ανεφάρμοστοι. 
  • Να αυστηροποιηθούν οι ποινές και να μη λαμβάνονται υπόψη ελαφρυντικά. 
  • Να αποκλειστεί ρητά η έρευνα και λήψη υπόψη της συναίνεσης ανήλικου θύματος. 
  • Να παραταθεί η παραγραφή όλων των κακουργημάτων έμφυλης βίας σε είκοσι έτη
  • Να προβλεφθεί αναστολή παραγραφής όλων των εγκλημάτων έμφυλης βίας, εφόσον τελέστηκαν κατά ανηλίκων, για σημαντικό διάστημα μετά την ενηλικίωσή τους.   

    2.- Για το Οικογενειακό Δίκαιο: 

    Να πάψει κάθε επέμβαση στη ρύθμιση της γονικής μέριμνας και να ληφθούν άμεσα τα μέτρα που ζητήσαμε με το από 22.11.2020 Ψήφισμά μας.   

ΚΑΛΟΥΜΕ 

  • Τον Κύριο Πρωθυπουργό, να προκαλέσει και να εποπτεύσει την άμεση λήψη των πιο πάνω μέτρων, αλλά και να άρει την υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, επαναφέροντας τον τίτλο και τις αρμοδιότητές της.  
  • Κάθε πολιτειακό όργανο, να προβεί άμεσα στις ενέργειες της αρμοδιότητάς του. 
  • Κάθε πολιτικό κόμμα, να πάρει άμεση και σαφή θέση στα κρίσιμα πιο πάνω θέματα. 
  • Κάθε ανεξάρτητη αρχή και κάθε γυναίκα και άνδρα στη χώρα μας, να υιοθετήσει τα αιτήματά μας και να ενεργήσει προς κάθε κατεύθυνση για την ικανοποίησή τους. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 


[1] «Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας», κυρωτικός νόμος 4531/2018. 

[2] Βλ. Ψήφισμά μας της 22.11.21 «Να πάψει κάθε επέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο», που προσυπογράφουν κι άλλες οργανώσεις: http://leagueforwomenrights.gr/images/05122020/SDG-PSIFISMA-SYNEPIMELIA.MKO.pdf   

[3] Εγκύκλιός του «Προς τους κ.κ. Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της Χώρας», 18.01.2021/αρ.πρωτ.428 



❤  💚  💛  💜

https://www.unhcr.org/gr/18423-i-mama-tis-agalias.html


👊  👊  👊  👊  👊

https://www.facebook.com/amnestygreece/videos/136679678351921/


''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΙΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1920 

 

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2021 

                                  

Η καταγγελία της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από την Τουρκία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.  

Να σταματήσουν οι οπισθοδρομήσεις και στην Ελλάδα.  

                               Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια. 

------------------------------------------------ 

Αυτή την κρίσιμη ώρα - ώρα πανδημίας και περιορισμών - όπου η βία κατά γυναικών και παιδιών εντείνεται, όπως διαπιστώνουν ευρωπαϊκοί και διεθνείς οργανισμοί.  

 

Είναι πιο αναγκαία από ποτέ η σθεναρή στήριξη και πλήρης εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης (Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας), που η Ελλάδα έχει κυρώσει με τον Ν. 4531/2018. 

 

Για το λόγο αυτό

Ø Καταδικάζουμε την καταγγελία της Σύμβασης από την Τουρκία.  

ØΕνώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές των γυναικών της Τουρκίας και της διεθνούς κοινότητας, αλλά και κορυφαίων οργάνων και αξιωματούχων του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και των Ηνωμένων Εθνών

 

Ø Καλούμε σε ευρύτατη συστράτευση για τη στήριξη και πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης. 

Ø Επισημαίνουμε ότι η εξέλιξη αυτή στην Τουρκία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.  

ØΕίναι αποτέλεσμα συστηματικών πιέσεων ισχυρών πολιτικών κέντρων, που ζητούσαν να καταγγελθεί η Σύμβαση, επειδή ορίζει τη βία κατά των γυναικών ως «μία μορφή έμφυλης βίας που διαπράττεται σε βάρος των γυναικών, επειδή είναι γυναίκες», όπως αναφέρεται στην εθνική έκθεση για την Τουρκία του Δικτύου Ανεξάρτητων Νομικών Εμπειρογνωμόνων για την Ισότητα των Φύλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.[1][1] 

 

Πρόκειται για το αποκορύφωμα σειράς οπισθοδρομήσεων της τελευταίας 10ετίας στην Τουρκία, σε βάρος θεμελιωδών δικαιωμάτων[2][2], που σηματοδοτήθηκαν:  

 

  • το 2012, από τη μετονομασία του τουρκικού Υπουργείου Γυναικείων Υποθέσεων σε «Υπουργείο Οικογενειακής και Κοινωνικής Πολιτικής» (και πάλι, το 2018, σε «Υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών»).  

 

Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων:  

  • το 2013, η προσπάθεια νομοθέτησης περιορισμού του δικαιώματος σε άμβλωση,  
  • το 2016, η προσπάθεια τροποποίησης του άρθρου 103 του Ποινικού Κώδικα (σεξουαλική κακοποίηση παιδιών), με σκοπό την καθυστέρηση της ποινικής δίωξης και την πλήρη απαλλαγή του δράστη σε περίπτωση γάμου του με το ανήλικο θύμα βιασμού,  
  • το 2017, η καθιέρωση υποχρεωτικής διαιτησίας στις εργατικές υποθέσεις, περιλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία,  
  • το 2018, νομοσχέδιο για την υποχρεωτική διαβούλευση και διαμεσολάβηση σε υποθέσεις διαζυγίου,  
  • το 2019, η συμμαχία πολιτικών με διαζευγμένους άνδρες που αρνούνται την πληρωμή διατροφής, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση των χαμηλού εισοδήματος μητέρων.  

Επαγρυπνώντας, ενόψει απειλούμενων περαιτέρω οπισθοδρομήσεων και στη χώρα μας,   

Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση

Øνα προβεί σε πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, με την εναρμόνιση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα προς τη Σύμβαση και την έκδοση των απαιτούμενων από τον κυρωτικό νόμο 4531/2018 κοινών υπουργικών αποφάσεων,  

 

Øνα προβεί σε άμεση κύρωση και επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 190 για την Βία και την Παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας και να την εφαρμόσει πλήρως[3][3]

 

Øνα αποσύρει το οπισθοδρομικό και επικίνδυνο νομοσχέδιο για την «αναμόρφωση» του Οικογενειακού Δικαίου[4][4], το οποίο καταλύει τον παιδοκεντρικό χαρακτήρα του Οικογενειακού μας Δικαίου και εισάγει: 

 

  • αντί της εξατομικευμένης έρευνας του συμφέροντος κάθε παιδιού, που απαιτούν τα διεθνή ελεγκτικά όργανα,[5][5] την εκ του νόμουαυτόματη και υποχρεωτική από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας από τους χωρισμένους γονείς, ακόμη και τους κακοποιητές έως την αμετάκλητη καταδίκη τους.  
  • ποιός όμως θα τολμήσει να τους καταγγείλει; κι αν τολμήσει, πώς θα αποδείξει την κακοποίηση και πώς θα προστατευτεί; ποιά θα είναι η διάρκεια της δίκης; πόσες καταγγελίες θα ευδοκιμήσουν; ποιό το τίμημα για το παιδί και τον κακοποιημένο γονέα;  

     
  • ρητά ή έμμεσα, τη «γονική αποξένωση», που στοχοποιεί τη μητέρα και καταδικάζεται απόλυτα από το ελεγκτικό όργανο της Σύμβασης (GREVIO) και άλλα διεθνή ελεγκτικά όργανα,[6][6] ως επιστημονικά αστήρικτη και επικίνδυνη έννοια,   

     
  • άκαμπτη, μηχανιστική, ερήμην του συμφέροντος του παιδιού, ρύθμιση της επικοινωνίας του γονέα που δεν διαμένει με το παιδί (1/3 του (τίνος;) χρόνου), με επιπτώσεις στην όλη άσκηση της γονικής μέριμνας, που μετατρέπει γονείς και παιδί σε ρομπότ, 

     
  • άκαμπτα κριτήρια του συμφέροντος του παιδιού, που αποπροσανατολίζουν και αυτοματοποιούν τη δικαστική κρίση.   
     

    Τέτοιες ρυθμίσεις βλάπτουν τα παιδιά, παραβιάζουν το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο και καθιστούν την Ελλάδα υπόλογη σε διεθνή ελεγκτικά όργανα.   


    Καλούμε επίσης την Ελληνική Κυβέρνηση 

Øνα αποκαταστήσει τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, την οποία έχει ουσιαστικά καταργήσει, στην αρχική ονομασία και αποστολή της και να την επαναφέρει στο Υπουργείο Εσωτερικών,[7][7] 

Øνα λάβει αμέσως τα απαιτούμενα νομοθετικά μέτρα για την πρόληψη, καταπολέμηση και τιμωρία της σεξουαλικής παρενόχλησης σε όλους τους τομείς, 

Øνα στηρίξει την επερχόμενη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη της βίας κατά των γυναικών στα λεγόμενα «ευρωεγκλήματα» (eurocrimes) του άρθρου 83 ΣΛΕΕ και τη λήψη περαιτέρω ενωσιακών νομοθετικών μέτρων με αυτήν τη νομική βάση,  

Øνα εμμείνει στην προσχώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. 

 

Μηδενική ανοχή και αγώνας για την ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΠΑΝΤΟΥ 

Για το ΔΣ του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας 

Η Πρόεδρος 

Ειρήνη Φερέτη  


[8][1]Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νομικών Εμπειρογνωμόνων για την Ισότητα και τη Μη Διάκριση (European Network of Legal Experts in Gender Equality and Non-Discrimination), Εθνική Έκθεση, Ισότητα των Φύλων – Τουρκία (Country Report, Gender equality – Turkey), 2020, παρ. 10.1, σελ. 103https://www.equalitylaw.eu/downloads/5248-turkey-country-report-gender-equality-2020-2-1-mb 

[9][2]Βλ. ό.π.,παρ. 3.1.4, σελ. 16-17. 

[10][3]Βλ. Ψηφίσματά μας της 8.12.2020 http://leagueforwomenrights.gr/images/10122020/DSE90.pdf και της 15.1.21 http://leagueforwomenrights.gr/images/1/DTSDG-BEKATROU.pdf 

[11][4]Βλ. Ψήφισμά μας της 22.11.2020 «Να πάψει κάθε επέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο», που προσυπογράφουν κι άλλες οργανώσεις: http://leagueforwomenrights.gr/images/05122020/SDG-PSIFISMA-SYNEPIMELIA.MKO.pdf καθώς και της 8.3.2021 για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: http://leagueforwomenrights.gr/anakoinwseis-deltia-typou/deltia-typou?start=3 

[12][5]Βλ. Committee on the Rights of the Child (CRC), General Comment No. 14 (2013) right of the child to have his/ her best interests taken as a primary consideration (art. 3, para. 1), GC/CRC/C/GC/14, §§ 1-5, 32-54. 

[13][6]Βλ. GREVIO, (Baseline) Evaluation Report, Italy, 2019, §§ 36, 182, France, 2019, §186(d). και CEDAW Committee, ConcludingObservations on the 7th periodic report of Italy, 2017, §52(a). 

 

 '''''''''''''''''''''''''''''''''''''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22.3.2021


Η «Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και την Συναινετική Συνεπιμέλεια» στην οποία συμμετέχουν 24 γυναικείες οργανώσεις και φεμινιστικές συλλογικότητες, εκφράζει  την οργή της  για την απόσυρση και απόρριψη από την Τουρκική Κυβέρνηση της «Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» που είναι γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Οι γυναικείες οργανώσεις ξεσηκώθηκαν την επόμενη μέρα, υπογραμμίζοντας την έκταση της βίας και τις περίπου 300 γυναικοκτονίες το χρόνο, πολλές από τις οποίες μένουν ατιμώρητες.


Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2011, τέθηκε σε ισχύ το 2014 όταν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 10 χωρών που την υπέγραψαν και υπογράφηκε,  από την ΕΕ το 2017. Είναι το πρώτο διεθνώς νομικά δεσμευτικό κείμενο του είδους του - τα κράτη που την επικυρώνουν πρέπει να ακολουθούν ενδελεχή, δεσμευτικά κριτήρια για την πρόληψη της έμφυλης βίας, την προστασία των θυμάτων και την τιμωρία των αυτουργών.


Η χώρα μας ήταν η πρώτη χώρα που υπέγραψε την Σύμβαση τον Μάϊο 2011, η οποία κυρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση με τον Νόμο 4531/2018 – ΦΕΚ 62/Α/5-4-2018  από τη Βουλή των Ελλήνων.


Η «Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και την Συναινετική Συνεπιμέλεια» εκτιμά ως ιδιαίτερα επικίνδυνο το πισωγύρισμα αυτό της Τουρκίας για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών στη γείτονα χώρα -ιδιαίτερα εν μέσω της κρίσης από την πανδημία Covid, έχει αποστείλει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις γυναικείες οργανώσεις στην Τουρκία και θα επιδώσει Ψήφισμα στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.


Δίκτυο για την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών

gazililian@yahoo.gr


Ελληνική  Αντιπροσωπεία του  Ευρωπαϊκού  Λόμπυ  Γυναικών 

Εκπροσωπεί 50 γυναικείες οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο - ioannidoumika@gmail.com


Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία

www.facebook.com/femstrike2019

            feministikodiktio8marti@gmail.com 

           Σοφία Κάντα   kanta@otoe.gr 6973083986


Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

nroubani@gmail.com

 

Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.)

           Δέσποινα Λογιάδου  egepds1@gmail.com  

           logiadoudena@gmail.com 6946309670

 

Ένωση Ελληνίδων Νομικών

Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα Τηλ. 210 3641456

           Χρυσηίς Σφανδού sfandou@gmail.com 6947425882


 Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ)

              Κική Πετρουλάκη info@antiviolence-net.eu, 210-9225491

              W: www.antiviolence-net.eu    FB:/EuropeanAntiViolenceNetwork


Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ)

          Αρκαδίου 9, Αγία Παρασκευή 15341

          www.kede.org   kede@kede.org


Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών

evaggazi@yahoo.gr


 Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (Σ.Ε.Ε.)

Βουλής 44α, 10557 Αθήνα Τηλ. 3234268see1924@otenet.g   

Πρόεδρος Δρ Εύη Μπάτρα.6972 077299.


 Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ»

https://tomov.gr/     info@tomov.gr

Αναστασία Γκολιομύτη 6977270790.  Στέλλα Σάμου 6948820219


 Χριστιανική Ένωση Νεανίδων (ΧΕΝ) Ελλάδος

Αμερικής 11, 10672, Αθήνα

Τηλ: 210 3624291, 210 3606530 Fax : 210 3622400

Όλγα Γκίνη - Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΧΕΝ Ελλάδος 

info@xen.gr    /  www.xen.gr


Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά 

            e-mail: protovouliagynaikonpeiraia@gmail.com

            fb: Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά

 

Ομάδα γυναικών του συλλόγου

            κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης θρυαλλίδα

            Ηρακλειδών 11-13 Θησείο

            e-mail επικοινωνίας: thryallidasyllogos@gmail.com

            τηλ: 694 578 3089              https://thryallida.wordpress.com/


 ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων

           Ναθαναήλ 17, 54644, Θεσσαλονίκη, τηλ. 6976000933

           e mail:  miterasergon@yahoo.gr

           www.miterasergon.gr            fb:   https://www.facebook.com/aikaterini.sidiropoulou


 Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών

Εφη Τριτοπούλου, Πρόεδρος edem@tee.gr, 6944967103 www.edem-net.gr                    


ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ –

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

https://www.facebook.com/groups/187844424587393  

voulataki@gmail.com

 

Ομάδα Γυναικείων Δικαιωμάτων

Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά

email       paremvasidytika@gmail.com

ιστοσελίδα  https://paremvasidytika.wordpress.com/  facebook     @paremvasiDytika



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΒΑΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

           Αγάπη Γίκα (Πρόεδρος), τηλ. 6943944093

           Email: lidhjagruasgr@gmail.com

           Facebook profile   https://www.facebook.com/LidhjaeGruasShqiptareneGreqi


 

Μαμάδες Ενάντια στην Υποχρεωτική Συνεπιμέλεια

Mesys.syl@gmail.com


Γυναικεία ομάδα Αυτοάμυνας

ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΣΑΡΕΑ atsarea1966@gmail.com;  6973352397

 

NIMERTIS ACTIONART ΝΠΙΔ

nimertisart@gmail.com   Μαίρη Τσαρέα 


Φεμινιστική Συλλογικότητα ΘΕΟΔΩΡΑ

            https://www.facebook.com/groups/391995412113784


 Single Moms Unite

             https://www.facebook.com/groups/246556546858284


%%%%%%%%%%

Άντρας και Φεμινιστής, γίνεται;

https://popaganda.gr/stories/echoun-thesi-i-antres-ston-feminismo/ 


***************************************************

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
26-3-2021






3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσφορά δανείου και δανεισμός χρημάτων.
    Είμαστε μια εταιρεία που χορηγεί δάνεια σε όποιον έχει ανάγκη με επιτόκιο 2%.
    Οι προσφορές μας κυμαίνονται από 5000 EUR έως 900000 EUR.
    Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για περισσότερες πληροφορίες.
    Σας ευχαριστώ
    Ταχυδρομείο: vasilikhpalaiologou@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας κύριε και κυρία
    Είμαστε μια τράπεζα διεθνών δανειστών και προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια σε κάθε σοβαρό άτομο σε περίπτωση ανάγκης από 2.000 έως 500.000 ευρώ ή δολάρια,
    Χρειάζεστε χρήματα δανείου;
    Επικοινωνήστε μαζί μου στο: antripapoulou112@gmail.com
    WhatsApp: +33752223250

    ΑπάντησηΔιαγραφή