Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

19 Γενάρη 2013 ΑΘΗΝΑ – ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

19 Γενάρη - ΑΘΗΝΑ – ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ
2 Θεατρικά δρώμενα:
Παρασκευή 18/01/13, 19.00
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ,
Αρχιτεκτονική Σχολή, Πατησίων 42&Στουρνάρη, Αθήνα
 
1. Θεατρικό αναλόγιο: «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
η ιστορία του Ναζ, ενός αγοριού που ταξιδεύει από τη χώρα του προς το Λονδίνο, για να βρει τον αδελφό του και μια καλύτερη τύχη. Κουβαλάει μαζί του μια μικρή βαλίτσα κι ένα θησαυρό από ιστορίες της πατρίδας του. Στην πορεία θα συναντήσει την Τρίσια. Μαζί θα συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι μέσα από βουνά και λύκους, θάλασσες, στρατιώτες, παραγκουπόλεις. Είναι όμως το Λονδίνο η εκπλήρωση των ονείρων τους;
Διαβάζουν: Ηλίας Γκόγιαννος, Κώστας Δανίκας, Δημήτρης Σαμίρ Ελίας, Έρη Κολέζι, Κατερίνα Κουσουνή, Κωσταντής Μιζάρας, Δημήτρης Μόσχος, Παναγιώτης Περλέγκας, Σοφία Στυλιανού. 2. «2050: Flashback. Αλλαγή Συστήματος» Διάρκεια: 30 λεπτά – ακολουθεί συζήτηση με το κοινό Συνεργασία της ομάδας Radical Global Change (Βερολίνο) και του θεάτρου Εμπρός (Αθήνα)
Mια εξελισσόμενη performance στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, συλλογικά διαμορφωμένη απο συμμετέχοντες από την Αθήνα και το Βερολίνο. Το 2050, ο καπιταλισμός δεν υπάρχει πλέον. Ένα νέο παγκόσμιο σύστημα αυτοοργάνωσης σε τοπικό επίπεδο έχει δημιουργηθεί, το οποίο συλλογικά έχει διαμορφώσει έναν καινούργιο κόσμο. Τα άτομα κοιτάνε πίσω στο παρελθόν, θυμούνται τις μέρες της επανάστασης, το μετέπειτα μετασχηματισμό της κοινωνίας και αντικατοπτρίζουν τις κατακτήσεις των πρώτων 50 χρόνων του 21ου αιώνα. Πως μοιάζει ο κόσμος σήμερα, εν έτει 2050; Σε αυτό το σύντομο εν εξελίξει έργο, οι ακτιβιστές διαμορφώνουν τις προσωπικές τους ουτοπίες, γιατί αυτές αποτελούν προϋπόθεση για την τοπική και παγκόσμια αλλαγή. Η σύνθεση των προσωπικών οραμάτων μετατρέπει μια ευέλικτη δομή σε παράσταση, η οποία είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής εργασίας.
Σε μια εποχή, όπου οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από το υπάρχον σύστημα και προσδοκούν την αλλαγή, σε μια εποχή όπου οι φασίστες διαδίδουν τη δική τους στενόμυαλη και φανατική οπτική για το μέλλον, είναι πιό σημαντικό από ποτέ να συζητήσουμε για το πώς θα δημιουργήσουμε ένα κόσμο δίκαιο και ανεκτικό προς τη διαφορετικότητα.
Η ομαδα : Αγανακτισμένοι: Έρη Κολέζι, Βασίλης Παναγόπουλος, Ευγενία Αλεξοπούλου
Τρόικα και αγανακτισμένη : Rachel Clarke
Ελληνική Κυβέρνηση και αγανακτισμένη: Ηλίας Κιάμα
Μουσική: Ντίνος Σάμπαλης
Κεφαλή 3D: Joulia Strauss και Moritz Mattern Σκηνοθεσία και Δραματουργία: Rachel Clarke

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου