Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν»

Κατόπιν της τηλεφωνικής μας συνομιλίας, σας αποστέλλω πληροφορίες για την παράσταση του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:30, καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης.
Η Στέγη προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης της προσφοράς 2 for 1 στα μέλη σας, δηλαδή την έκδοση δύο εισιτήριων στην τιμή του ενός.
Τιμή Α’ Ζώνης: αρχική τιμή 28€ | κάνοντας χρήση της προσφοράς, σας διατίθεται στα 14€
Τιμή Β’ Ζώνης: αρχική τιμή 18€ | κάνοντας χρήση της προσφοράς, σας διατίθεται στα 9€
Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εισιτηρίων, καθώς είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια και διαθεσιμότητα, πόσα άτομα θα παραστούν.
Τέλος, εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τα μέλη του Συλλόγου σας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως μας ενημερώσετε 5 εργάσιμες μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία της παράστασης που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, προκειμένου να διασφαλίσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια, να γίνει η κράτηση και να δεσμευτούν οι θέσεις σας.
«Πως μπορώ να είμαι καλή την ώρα που όλα είναι τόσο ακριβά;» αναρωτιέται η Σεν Τε, η φτωχή πόρνη του Σετσουάν -την οποία υποδύεται η εκρηκτική Στεφανία Γουλιώτη που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο- όταν οι θεοί την επιλέγουν ως τον μοναδικό 'καλό άνθρωπο' που θα σώσει τη γη από την καταστροφή. Προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην ευγενική της φύση και τη βία της καθημερινότητας, αλλά και να 'αποδράσει' απ' όσους την εκμεταλλεύονται και την απομυζούν, η Σεν Τε εφευρίσκει ένα φανταστικό πρόσωπο, τον εξάδελφο Σούι Τα. Κάθε φορά που η καλοσύνη της τη μετατρέπει σε 'θύμα', υποδύεται τον αυστηρό εξάδελφο, που με πείσμα και σκληρότητα επιβάλλεται, γίνεται 'θύτης' και θριαμβεύει. Έτσι οδηγείται σταδιακά στον διχασμό και την αλλοτρίωση. Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ επιλέγει ένα κινέζικο παραμύθι, μια 'θεατρική παραβολή', για να εκθέσει ένα πανανθρώπινο ερώτημα που παραμένει τραγικά επίκαιρο: Είναι εφικτή η καλοσύνη μέσα σ' έναν κόσμο κακίας και εκμετάλλευσης;
Τα παραπάνω ερωτήματα του Μπρεχτ θα στοιχειώνουν για πάντα την ηθική μας και μια ικανότατη και πολυτάλαντη νέα σκηνοθέτης, η Κατερίνα Ευαγγελάτου, αναλαμβάνει να μας το υπενθυμίσει, σκηνοθετώντας «τον Καλό άνθρωπο του Σετσουάν», στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: http://www.sgt.gr/gr/programme/event/866.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου