Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Συνδιάσκεψη Προέδρων Πρωτοβάθμιων Συλλόγων 28-11-19

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
την Πέμπτη 28-11-19 συναντηθήκαμε 54 εκ των 66 (ουσιαστικά 64 ενεργών) πρωτοβάθμιων συλλόγων, τοποθετηθήκαμε, μεταφέραμε προβλήματα, ανταλλάξαμε απόψεις-πρακτικές, στοιχεία επικοινωνίας σε ένα πολύ καλό γενικά κλίμα, το οποίο βάρυνε απότομα όταν μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησαν τα Οικονομικά της Ομοσπονδίας.
Έγινε σύνθεση απόψεων και φτιάχτηκε Ψήφισμα το οποίο καταθέσαμε τουλάχιστον 40 Πρόεδροι, μαζί με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα σήμερα Παρασκευή 29-11-19, επίσης σε πολύ θετικό κλίμα.
Συνδιάσκεψη Προέδρων Πρωτοβάθμιων Συλλόγων

Επίδοση ψηφίσματος στον Υπουργό 29 11 19

Οι δικές μας κατατεθειμένες προτάσεις, οι οποίες εμπλουτίστηκαν φυσικά μέσω της συζήτησης και επικοινωνίας μας με τους συναδέλφους (1. προσωπικές ενστάσεις για συνδικαλισμό μέσω fb, 2. προκήρυξη 1Κ ΑΣΕΠ, 3. Απόφαση 77/2018 Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 4. Ιδιωτική Φύλαξη-Ιδιωτική Καθαριότητα, 5. Ενημέρωση του Συλλόγου μας από Υφυπουργό-Γεν.Γραμματέα, 6. Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, να μη γίνουμε συν-διαχειριστές κυβερνητικών επιλογών, 7. Τήρηση ωραρίου, 8. Κινητοποιήσεις, 9. Κριτική στην ΟΔΥΕ-Απεργιακό Ταμείο...) ήταν οι εξής:


1.  Καταγγέλλουμε την μέχρι τώρα στάση της ΟΔΥΕ  ως προς το χειρισμό των οικονομικών ζητημάτων-ατασθαλιών. Σε όλα τα θέματα, πόσο μάλλον στα οικονομικά,  απαιτούμε διαφάνεια. Μόνο και μόνο για λόγους ευθιξίας, τα εμπλεκόμενα μέλη θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας. Περαιτέρω, απαιτούμε –όπως και σε προηγούμενα συνέδρια, όταν υπήρχαν ακόμη περισσότεροι πόροι- η Ομοσπονδία να είναι ανταποδοτική για τους συλλόγους-μέλη της και ανοιχτή σε αυτούς.
2.      Να αγωνιστούμε για ένα επίκαιρο σχέδιο Νόμου για τον νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων. Να μην πάμε πίσω στο χρόνο, αλλά μπροστά. Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε πράγματα, κριτήρια, σεμινάρια κλπ! Αυτά υπάρχουν ήδη και μοριοδοτούνται ανάλογα.. Από ιδρύσεως του Συλλόγου μας, είμαστε υπέρ του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Οι δικαστικοί υπάλληλοι/Γραμματείς, δε διαφέρουμε από τους αντίστοιχους υπαλλήλους/Γραμματείς των Υπουργείων, Εκπαιδευτικών, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων κλπ.., τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να έχουμε διαφορετική μοριοδότηση! Άλλωστε, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (και  μειοψηφία του ΣτΕ), θέτει ξεκάθαρα κριτήρια «ως προς το συμφέρον της Υπηρεσίας».  
3.      Είμαστε υπέρ της μονιμοποίησης των υπαρχόντων συναδέλφων ΙΔΑΧ, ώστε να μην υπάρχουν υπάλληλοι «2 ταχυτήτων».
4.      Αιτούμαστε να προβεί η ΟΔΥΕ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες -και καλούμε να βοηθήσουν όσο μπορούν και οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι-, ώστε να ενταχθούμε άμεσα στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - EEΔΥ (EUROPAISCHE UNION DER RECHTSPFLEGER - E.U.R.), η οποία συνενώνει ήδη στους κόλπους της 18 Ομοσπονδίες Ευρωπαϊκών χωρών.
5.      Αιτούμαστε την καθιέρωση της 8ης Μαρτίου (Ημέρα της Γυναίκας) ως ημέρας πανευρωπαϊκής απεργίας – αργίας.

Τα γράφω κάπως βιαστικά, στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις, σχολιασμό κ.λπ.

Αμάντα Ταξιάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου